Trabzon'daki tarihi Atatürk Köşkü için Eylül ayından beri kollar sıvandı. Cumhuriyetin 100. yıldönümünde kapılarını tekrar açacak.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1924 yılının Eylül ayında Trabzon'a yaptığı ilk ziyaretinde görüp beğendiği Soğuksu mahallesindeki yazlık ev, Ata'mızın isteğiyle 1930 yılında Trabzon Özel İdaresi tarafından kendisine temlik edildi.

Vasiyetini çok sevdiği bu köşkte yazmıştı Mustafa Kemal Atatürk. Atatürk Köşkü Türk milletinin tarihi ve Trabzon için çok değerli simgelerden biri. Ve şimdi, geçtiğimiz Eylül ayında tarihi köşkte restorasyon ve bakım çalışmaları başlatıldı.

Trabzon Atatürk Köşkü Restorasyonu Ne Durumda?

Müzede bulunan 19. yy'dan kalma mobilyalar ve tüm eşyalar Ankara'ya bakım onarıma gönderildi. 2021 yılında Anıtlar Kurulu tarafından onaylanan restorasyon projesi 2022'nin Eylül ayında başlatıldı. Uzman ekipler eşyaların durumunu inceliyor. Aslına uygun tamir ediliyorlar. Kaplama, sıva, dış cephe sıvama işlemleri devam ederken çatı imalatı da devam ediyor. Atatürk Köşkü aslına uygun yenilenerek Cumhuriyet'in 100. yılında hizmete açılacak.

Editör: Didem Bektaş