Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 15-20 Aralık 2026 tarihleri arasında düzenlenecek 2. Trabzon Film Festivali, üniversite öğrencilerini sinema dünyasıyla buluşturmaya hazırlanıyor.

Festival kapsamında gerçekleştirilecek Kısa Film Senaryosu Yarışması ile gençlerin Karadeniz’in doğal ve kültürel değerlerini kendi anlatım biçimleriyle sinemaya taşımaları hedefleniyor.

YARIŞMANIN KONUSU KARADENİZ’İN DOĞASI VE MUTFAĞI

Bu yılki yarışmanın konusu “Karadeniz’in doğası ve mutfağı” olarak belirlendi.

Üniversite öğrencileri hazırlayacakları özgün senaryolarda Karadeniz’in doğal güzelliklerini, yöresel yemeklerini, geleneklerini, yaşam biçimini ve bölge insanının hikâyelerini işleyebilecek.

Yarışmayla birlikte gençlerin Karadeniz’e farklı bir bakış açısı kazandırması ve bölgenin kültürel zenginliklerinin kısa film senaryoları aracılığıyla görünür hale getirilmesi amaçlanıyor.

10 ÜNİVERSİTEDEN BAŞVURU ALINACAK

Kısa Film Senaryosu Yarışması’na 10 üniversitede eğitim gören öğrenciler katılabilecek.

Başvuru yapabilecek üniversiteler şöyle:

Trabzon'da Kuzine Soba Ustalığı Yok Oluyor
Trabzon'da Kuzine Soba Ustalığı Yok Oluyor
İçeriği Görüntüle

Artvin Çoruh Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Avrasya Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi.

Öğrenciler hazırladıkları özgün senaryolarla 21 Ekim 2026 tarihine kadar yarışmaya başvurabilecek.

KAZANANA 20 BİN TL PARA ÖDÜLÜ

Yarışmada dereceye giren senaryonun sahibine 20 bin TL para ödülü verilecek.

Festival Komitesi, yarışmanın yalnızca bir ödül organizasyonu olmadığını, gençlerin sinemaya ilgisini artırmayı ve Karadeniz’in hikâyelerini yeni kuşakların gözünden anlatmayı hedeflediğini belirtti.

GELECEK YIL KAPSAM GENİŞLEYEBİLİR

Bu yıl 10 üniversiteyle sınırlı tutulan yarışmaya yoğun ilgi olduğu ifade edildi.

Festival Komitesi, gelecek yıllarda yarışmanın kapsamının genişletilebileceğini ve Türkiye genelindeki üniversite öğrencilerine açık hale getirilebileceğini açıkladı.

  1. Trabzon Film Festivali, aralık ayında gerçekleştirilecek etkinliklerle sinemaseverleri ve genç yetenekleri bir araya getirecek.