Geçtiğimiz hafta etkili olan şiddetli yağmur sağanağa çevirdi. Yurdun Karadeniz ve Doğu bölgelerini kasıp kavuran sağanak yağış adeta hayatı durma noktasına getirdi. Araçlar sular altında kalırken vatandaşlar yolda kaldı, insanlar binaların girişine sığındı. Ev ve iş yerleri harap oldu. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, dün sel ve su baskını felaketinden en çok etkilenen Sürmene ilçesine giderek incelemelerde bulundu.

Sürmene belediyesi ekipleri, itfaiye ve tüm çalışanlar bugün su baskınlarının sularını çekmek için görev başı yaptı. İlçede sular çekilince ortaya bu görüntüler çıktı.

Sürmene'de hafta sonunu zehir eden sağanak yağışın ardından dereler taştı, cadde ve sokaklar göle döndü. Çok sayıda araç arızalandı, yolda sular altında kaldı. Vatandaşlar dışarı adım atamazken evlerinde mahsur kaldı. İş yerleri ve pek çok meskenin istinat duvarı çöktü.

Trabzon mora büründü: Mavi yıldız çiçekleri yaylaları şenlendirdi Trabzon mora büründü: Mavi yıldız çiçekleri yaylaları şenlendirdi

Doğal afet olarak adlandırılan sağanak yağış sel ve su baskınlarına yol açtı. Trabzon Büyükşehir ve Sürmene ilçe belediyesi ekipleri dün akşamdan beri hayatı normale döndürmek için seferber oldu. 6 vatandaş son anda kurtarıldı.

Yağmur suları çekilince Trabzon ve ilçelerindeki tahribat da ortaya çıktı. Su tahliyesi ve temizleme çalışmaları birkaç gün boyunca sürecek. Sürmene, Akçaabat ve birkaç ilçede büyük maddi kayıp var, neyse ki can kaybı yaşanmadı.

Editör: Didem Bektaş