Trabzon'da görülmemiş olay! Kaçak define arayanlar iş makinesiyle ormana girip kendilerine izinsiz yol açtılar. İşte hayret veren o görüntüler!

Bölgede 8 metre eninde ve 5 metre derinlikte çukur açarak, kaçak define avına çıkanlar böyle ortaya çıktı.

Türkiye'yi şoke eden olan Trabzon Sürmene ilçesi Aksu Mahallesi Aytora mezrasında gerçekleşti. Ormanlık bölgenin yüksek kesimlerine kaçak define aramak için iş makinesiyle giren kimliği belirsiz kişiler, bölgede kafasına göre yol açtı. Doğayı tahrip eden ve yasadışı iş yapan bu şahısların birşey bulup bulmadığı da bilinmiyor.

Kayalık zemini kırıp 100 metrelik yol açan şahıslar, ormanda pek çok sayıda çukur açtı. Hatta araç gereçlerini de orada bırakıp olay yerinden ayrıldılar.

Olayı fark eden vatandaşlar durumu jandarmaya ihbar etti. Ekipler bölgede incelemelerde bulunarak soruşturma başlatıldı. Şüphelilerin yakalanması için tüm ekipler seferber oldu.

O bölgenin sakinlerinden Sabri Malkoç, "İhtiyaç sahibi birinin evinin önüne yol yapılması istense yapılmaz, ama bunlar gelip kaçak yol açıp gitmişler" diyerek sitemini dile getirdi.

Kaçak kazının 15 gün evvel yapıldığı tahmin ediliyor. Olayı geç fark eden bölge sakinleri, şüphelilerin ortalık tenhayken harekete geçtiğini söylüyor. Bölgede oluşan mağara görüntüsü çevreye ve vatandaşların ulaşımına da zarar vermiş durumda.