Direk konuya girelim neden gerçek manada bir kurumsal kimlik gerekiyor  Trabzonspor Kulübü’ne,  aynı zamanda borsaya açık anonim bir şirket Trabzonspor. Tarihe bakarsanız ne ekonomik, sosyal ne de hukuksal bir ortak tavrı yok Trabzonspor’unumuzun.

Dönemsel fahri yöneticiler çoğu zaman çoğu konuyu sosyal medyadan taraftarın önüne atarak karar alıyor. Riske giren yok oysa taraftar günlük düşünür, ne antreman takip eder ne de kulübün kasasından borcundan kredisinden, çekinden, senedinden haberdardır. Bu bilgisizlik içerisindeki taraftar sadece duygusal kararlar alır. Zamanında Kucka’yı, Sosa’yı, Sefa’yı İshak’ı vb. yüzlerce  sporcuyu taraftar istedi. İşler kötüye gitti mi kimse biz istedik demiyor.

Şimdi bir büyük hukukî ve vicdanî sorun var; 2016 yılı Aralık ayındaki Mali Genel Kurul’da Trabzonspor Kulübü’nün isim tescil, lisans hakları ve gayri menkullerini sattırmayan 1600 delege 4 yıl üyelikten sonra tüm genel kurullara katılmalarına ve aidatlarını düzenli olarak yatırmalarına, hatta yeni Ağaoğlu yönetimine oy vermelerine rağmen kulüpten üyelik kota aşımı bahanesi ile uzaklaştırılmaya çalışıyorlar.

Öncelikle;

1. Kulüp üyelerinin iç hukuk yollarının tükenmesi adına Genel Kurulu’nun oyu ile üyelikten çıkarılması lazım.

2. Yeniden üye formu doldurun deniyor, üyelikten atılma esnasındaki mevcut tüzüğün 23. Maddesi diyor ki üyelikten atılan bir kişi tekrar üye olamaz net ifade. Hangi maddeye göre form doldurup tekrar üye yapılıyor üyelikten çıkarılanlar, buna hukuken cevap veremezler.

Vefa nerede Vefa;
Bu kulübün 2016 Aralık’taki Genel Kurulunda isim tescil lisans haklarını, gayri menkullerini sattırmayan 1600 delege kulübü yıllık 300.000 tl aidat yatırırken üyelikten insafsızca atılıyor.
Kulübün devam Müdürleri veya Divan Heyeti buna neden vefa koyup dur demiyor.
Kota aşımının resmi olduğu 2014 yılı sonu Divan Kurulu raporunda onaylanmış, İçişleri Bakanlığı denetçisinin raporunda da tescillenmiş.

Trabzonspor Kulübünün Mali mirasının koruyan aidatını yatıran delegelere Dünya’nın en  büyük haksızlığı yapılmıştır. Kurum kimliği olsaydı biri çıkar derdi ki bu delegeler kulübümüze 4 yıl boyunca sahipti çıktı, bu işe dur denirdi.
Yeni bir hatada Eylül ayında gelecek, yeni tüzük gereği son 2 yıl aidatını yatırmayan delegeler, benim tahminim bu sayı 10.000 delegeyi bulur, üyelikten otomatik olarak çıkarılacak; 5 yıl ve daha fazla aidatını yatırmayan binlerce delege var bu sportif heyecansızlık ortamında biriken 500-750-1000-1250 tl vb aidatını 1000 lerce delegenin kulübe gelip yatıracağını sanmıyorum.
Sizce 10 yıl kulübümüze aidat yatırmayıp gelen Ahmet Ağaoğlu, yönetiminin üyeliklerle delegeyle uğraşma hakkı var mıydı?
Kurumsal kimlik olsa kulüp içi iç denge hem hukukî hem de ahlakî olarak bu vefasızlığı durduruldu.
Trabzonspor Kurumsallığı, “ Vefa nedir  “ sorusunun cevabında bulur, bulmalı da!..

Yoksa şanlı tarihine rağmen erdemlerinden uzaklaşır…