Son 1,5 yıldır Trabzonspor’un muhalefeti yok, her yapılana bir alkış tufanı kopuyor. Eski yönetimler kötü ilan edilerek yeni olan kahramanlaştırılıyor. Divan kurulunda tüm başkanların portreleri yapılırken Hacıosmanoğlu ve Muharrem Usta’nın portreleri karakalem çalışması olarak yapılmadı. Bu içten fesat  durum ise bir de basında kulübü batıran başkanlar gibi yansıtıldı. Ufak konu ama başarılı ilan edilen bir yönetimin böylesi ucuz işlerle uğraşması abesle iştigaldir.

Ekonomik tabloları hareketlendiren Hacıosmanoğlu yönetimi bu kulübe bir stad yapıp teslim edip bıraktı. Devlet yaptı dediğinizi duyar gibiyim. O zaman mevcut yönetim benzeri bir yatırımın temelini atsın da görelim. Atamazlar! Hatta Kartal’daki arsamıza onaylanmış Avm, Konut projesini temellendirsinler mesela, adreste gösterdim. Buyrun;

Muharrem Usta yönetimini deli divane eleştiren kişilerden  biriydim, ekonomik olarak belki kulübü zora soktu ama Yusuf Yazıcı ve Abdulkadir Ömür gibi isimlere uzun soluklu forma şansı gibi yine bu yönetim verdi.

Köşe yazısı yazmaya ilk başladığım yıllarda uzman eğitimcilere tanıştım, tüm söylediklerinden şu önemli alıntıyı cımbızladım; “ Bir paragraf negatif yazdıysan aynı kişi için bir paragraf pozitif yaz ki tüm kitlelerce okunursun dediler. Yani, eski yönetimlerin dile getirilecek, dillendirmeye değer iyi taraflarından da bahsetmeliler mazi bütünlüğü  ve tüm kitlelerde gönül bulmak için.

Şimdi Ahmet Ağaoğlu yönetimi kendinden önce ki yönetimleri tamamen kötü ilan ederken, bir de kendini mükemmel görme çabası içindeler; taraftarın da kayıtsız desteği onları bu manada sarhoş etti. Akıllar başa diyelim mazisini kötüleyen hiçbir yapı ayakta kalamaz. Ki rahat çalışma imkanı olsun diye mevcut yönetimin eski yönetimleri karalaması veya neredeyse yok sayması bunun vicdanlarda da yer bulması başarılı değil gaflettir.

Mevcut yönetimi gaflet uykusundan uyandıralım Trabzonspor tarihinin en büyük vicdansızlığını bu yönetim yaptı 2 yıl aidatını yatırmayan 9500 üyeyi üyelikten çıkardılar. Kota aşımı bahanesiyle 4 yıllık 2500 üyeyi de üyelikten çıkardılar. Şuan toplamda 12000 üyeyi anayasaya ve dernekler kanununa aykırı olarak üyelikten çıkardılar. Kusura bakmasın sayın Ahmet Ağaoğlu başkan adayı iken kendine oy veremedi; çünkü 10 yıl aidat yatırmamıştı. Vicdanen de üyelikle uğraşma hakkı yoktur, yasal olarak bu üyelerin geri dönüş kapısı açıktır.

Ağaoğlu yönetimi başarılıdır ama 4. olmak Trabzonspor için başarı mıdır? Gençler dedik etraf hep gençlikle doldu. Onca yeni deneyim iyi bir bütünlük sağlar umarım. Bize forma ve kombine almak düşer.

Anadolu neferi Trabzonspor Şampiyon olacak.