Neler oluyor Trabzon'da?
G
üzel şeyler oluyor Trabzon'da, çünki Trabzonspor geliyor!
Hem de  g
ümbür gümbür geliyor..
Hazır olun!
Zirve artık
çok başka bir şekil alacak ve Trabzonspor bu ligin rotasını yeniden dizayn edecek!
Şarkılar kaldığı yerden s
öylenmeye yeniden başlanacak!..
,,,,

Her zaman  bulundukları  konum ne olursa olsun, zor geçer karadeniz derbileri...

Özellikle, Sosa ve Pereira'nın olmadığı, ilk çeyrekte de Önazi'nin beklenmeyen sakatlığına rağmen; harika bir futbol performansıyla kendi evinde istediği puanı almasını bilen ve her şeyden önemlisi zirveyi bırakmayan Trabzonspor'u tebrik ederim..

Bir diğer çok önemli husus da şu oldu: Trabzonspor için aslında bu karşılaşma bir kırılma maçıydı.
Hatırlarsınız, Trabzonspor genelde tam da zirveye tutunması elzem maçları alamayarak çok fırsatları kaçırırırdı..
İşte bugün Ünal Karaman ve talebeleri herhangi bir kötü sürprize izin varmedi...

Maça geçmeden önce özellikle Onur Kıvrak ve Burak Yılmaz'a ve onları kadro dışına itenlere koca bir teşekkürü borç bilirim..
Niye?
Çünkü, özellikle Burak Yılmaz'ın yokluğunda Trabzonspor başka bir şey oynuyor.
Ben bunu  '' kurumsal futbol '' olarak tanımlıyorum..
Ünal Karaman, bu iki papaz oyuncudan takımdan kesilince sanki , hem kendisi hem takım prangalarından kurtuldu ve ortaya beraber düşünen - beraber karar veren ve beraber sonuca giden bir  Trabzonspor oyun şekli çıktı ortaya..

Hele şu ' VAR ' sistemi bu ligde işlerliliğini daha da oturtursa artık kimse Trabzonspor'un önünü kesemeyecekler..
İşte bütün bu saha dışı ve saha içi negatif etkenlerin ortadan birer birer  kalkması Trabzonspor'u o çok arzuladığı yere er ya da geç  taşıyacaktır diye düşünüyorum..

Maça gelecek olursak, yaklaşık otuz bin seyircininde  takımlarına sağladıkları büyük destekle, özellikle Abdülkadir Ömür'ün harika oyununun etrafında şekillenen  muhteşem bir futbol resitali sunan Trabzonspor, oyunun bazı bölümlerinde topu rakibe bıraksa da oyunun genelde hakimi oldu.

Özellikle Okan Buruk hoca ile çok kompakt bir yapıya bürünen Rizespor, Samidu ve Aminu ile Trabzonspor'u bir kaç pozisyonda zorladığını rahatlıkla söyleyebiliriz.
Rizespor'un arada yapacağı bir kaç takviye ile bu oyununu zenginleştirse  ligde kalır ve aksi bir durumda kabahati başkalarında aramazlar  diye umut ediyorum..

Son tahlilde, bireysel zenginliğini belli bir oyun şablonu içinde daha olumlu bir futbol aklıyla birleştiren Trabzonspor için ligin ikinci yarısı çok daha güzel ve bereketli kazanımlara gebe olduğu aşikardır..

Maçın ışıltısı: Uzun uzun yıllar sonra bir genç oyuncunun ilk defa iki gol birden kaydettiği bu güzel akşamın  hem Trabzonsporun hem de Abdülkadir Ömür'ün önünde çok büyük ufuklar açmasını temenni ederim..