Trabzonspor, zorluk derecesi yüksek müsabakaları ardı ardına tamamlayarak hem ligde hem de Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşmaya her hafta biraz daha yaklaşıyor. Şüphesiz, Çaykur Rizespor maçıyla başlayan ve devamında Beşiktaş, Gaziantep FK ve Fatih Karagümrük ile devam eden seride taraftarların ve spor kamuoyunun beklentisini karşılamamış görünen maçların ardından Kayserispor ile oynanacak Türkiye Kupası maçı da belirli bir kesim için "ikna edici" olmak zorundaydı.

Kouassi'yi Denizlispor maçından sonra ilk kez tam anlamıyla sahada görme fırsatının yanı sıra orta alanda Siopis'in yeniden dönüşüyle birlikte hücum anlamında daha umut vaadeden bir karşılaşma bizleri bekliyordu. Ligde oynanılan iki Kayserispor maçı da seyir zevkinin yanı sıra adeta karşılaşma içerisinde iki hocanın da taktik savaşına döndüğü ve Abdullah Avcı'nın deyimiyle fantastik bir oyunun dün akşam bizlere neler getireceğini hepimiz merak etmiştik.

Orta alanda sıkışan oyunun özetini maç sonunda A Spor'da değerli büyüğüm ve kıymetli hocam Reha Kapsal tam anlamıyla ifade etmişti. Oyunu dikine Siopis - Bakasetas ve Abdülkadir Ömür ile oynamak yerine biraz daha genişlemesine bir futbol anlayışı ile Kouassi ve Visca'yı savunma arkasına kaçıran bir anlayış bu anlamda Trabzonspor'un elini güçlendirebilirdi. 

Cornelius'un orta sahaya kadar gelerek top almasının yanı sıra ceza sahası içerisinde çok az topla buluşması şüphesiz Kayserispor'un oyun anlamında cesaretlenmesine sebep oldu. 

Sizler için Comparisonator verileriyle Abdülkadir Ömür, Bakasetas, Visca ve Kouassi'nin dün akşam %50'nin üzerine çıkan performans verilerini ele aldım!

Verilere bakıldığını karşılaşmanın aslında çok etkisiz alanında oynayan Abdülkadir Ömür'ün maç içerisinde istatistik anlamında ne kadar da başarılı bir maç geçirdiği net bir şekilde ortaya çıkıyor. 

Abdülkadir Ömür: 84 dakika sahada kaldı. 2/2 başarılı dribblingin yanı sıra 7/6 başarılı defansif aksiyonun içerisinde yer alması Abdullah Avcı'nın da istediği performansı sahaya yansıttığını gösteriyor. %85 pas isabet oranı ve 10 ikili mücadelenin 8'ini kazanması da fiziksel anlamda futbolcunun güçlendiğinin en güzel kanıtı.

Bakasetas: Yunan futbolcu orta alanda özellikle son dönemlerde formsuzluğu ile dikkat çekse de fizik gücüyle Trabzonspor'un orta alanında özellikle dünki Kayserispor gibi yüksek tempo ve fiziksel temasın yakın olduğu karşılaşmalarda bordo mavililer için anahta futbolcu. Dün akşam 3/4 başarılı dribblingin yanı sıra girdiği 11 ikili mücadelenin 8'ini ve 2 top kazanma verileriyle orta alanda son dönemlerine nazaran dikkat çekici bir performansa imza attı.

Visca: Şüphesiz ilk geldiği dönemki performansından uzak seyreden Edin Visca, aslında dün akşamda hücum anlamında Trabzonspor'u aksiyona sokan en önemli isim oldu. 4 şut pasının yanı sıra üçüncü bölgede 25/33 (%75) başarılı pas isabetiyle ve toplamda maç genelinde %80 pas isabetiyle oynaması bu alanda Trabzonspor'un saha içerisinde en önemli performaslarından biri oldu.

KOUASSİ HAYAL KIRIKLIĞI..

Kouassi şüphesiz benim gibi birçok isminde heyecanla sahada beklediği futbolcularından başında geliyordu. Fakat dün akşam gözle görülür bir etki edemeyen isimlerin en başını çekti. %50'nin üzerinde gerçekleştirdiği iki tane istatistiği saha içerisinde vardı. Ve ikisi de sadece pas anlamında. Özellikle hızı yüksek olan isimlerin belki de ilk sırasında yer alan futbolcunun bu alanda dribbling verilerinin %50 üzerinde olmaması düşündürücü. Kouassi, 22/25 pas isabeti ve 13/15 üçüncü bölgeye yapılan başarılı pas verileriyle maalesef Kayserispor maçında hayal kırıklığı yaşattı.

Cumartesi akşamı tıpkı Kayserispor, Gaziantep FK maçlarına benzer şekilde yine fiziksel güce sahne olacak Adana Demirspor karşılaşması da zorlu geçecek. Fakat Trabzonspor, kaybetmeme alışkanlığının yanı sıra sahadaki oyun hafızasını da yeniden bulacağı gollerle geri kazanırsa skora ve sonuca çok daha kolay ulaşacaktır.

Değerli katkıları için Comparisonator Türkçe sayfasına ve kıymetli çalışanlarına teşekkür ederim.