Abdullah Avcı yönetiminde tarihi bir şampiyonluğa koşan Trabzonspor'un dün akşam ilk yarı ve ikinci yarı oyunu tıpkı bir siyahla beyaz kadar farklıydı. Bordo mavililer, ilk yarıda topa istediği şekilde sahip olamayan ve sezon ortalamasının da altında bir oranla 2-2'lik skorla devre arasına girdi.

İlk yarı sona erdiğinde şüphesiz hemen hemen her Trabzonsporlunun aklında bir hamle vardı. Djaniny.. Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe maçında da Djaniny özelinde "keşke" dedirttiren erken bir hamle olabilseydi belki de Trabzonspor skoru rahatıkla bulabilecekti. Abdullah Avcı'nın sezonun genelinde pek değişiklik-ler yaparak ikinci yarılara başladığına şahitlik etmemiştik. Hugo, Edgar, Hamsik gibi isimlerin eksikliğinde oyunun tamamına yönelik müdahale yapmak zorunda kalması hem skora erkenden gitmek hem de oyun anlamında az önce söylediğim gibi sezon ortalamasını yakalamak adına yerinde hamlelerdi.

Özellikle Dorukhan'ın oyuna dahil olmasıyla orta sahada oyun hakimiyetini kuran Trabzonspor, Djaniny'de skor katkısı ve ileride top hakimiyetiyle Visca - Ömür - Nwakaeme üçlüsüne ofansif anlamda sağladığı katkı orta alanı da bu anlamda rahatlattı. 

Abdülkadir Ömür'ün üçüncü bölgede en fazla isabetli pas yapan Trabzonsporlu futbolcu olmasının temel etkenlerinden biri de şüphesiz Abdullah Avcı'nın ikinci yarıda yaptığı bu değişiklikler oldu. Abdullah Avcı yönetiminde Trabzonspor önce kendi içerisinde dönüşümler ve bariz değişiklikler yaparak yola çıkmış olsa da, ülke futbolunda da bu dönüşümlere mecbur bırakılacak büyük bir başarıya da imza atmaya devam ediyor.

Artık ihtiyacımız olan tek şey, kalan 4 maçı da kazanıp tarihin en erken "hakedilmiş" şampiyonluğunu doyasıya yaşamak..