Trabzonspor camiasının ruhuyla savaşan, 1461 Trabzon’un yürek yemiş de sahaya çıkmış gençleri. Maç içerisinde son ana kadar futbolcular ayakta alkışlandı. Tribünler maç sonuna kadar “helal olsun size” diye inledi. Maç bitti taraftar yine öz evladını bağrına bastı…

Yani ne demek oluyormuş, Trabzon seyircisi futbolu bilir… Yenersin veya yenilirsin ama giydiğin formanın hakkını verirsen, sadece para için oynamaz isen her zaman ayakta alkışlanırsın!

Mustafa Akçay’ın maçın öncesinde dediği gibi... Yenildik ama eze eze!

Maçta en çok dikkatimi çeken olay ise, hakemin hatalı kararları ve emek hırsızlarının anlamsız kışkırtmaları sonucunda, 1461 Trabzon’un gencecik futbolcuları kenetlenerek tepkisini gösterdi.

Beni en çok sevindiren olay ise, “futbol hayatı bitti” , “ bu adam daha dönemez” , “ yaktılar çocuğu” gibi sözlerle 2 senedir boğuşan ve yılmadan çalışan Trabzon’un öz evladı Barış Memiş’in sahalara dönüşü oldu. Attığı şık çalımlar ile kumaşının yıpranmadığını gösteren Barış’ın, biraz daha çalışırsa eskisinden bile iyi olmuş dedirteceğini tahmin ediyorum.  Pişmiş ve yaşananlardan ders almış şekilde uzun yıllar Trabzonspor forması terleteceğine inancım sonsuz… Bunun için de Trabzonspor taraftarının kendi evlatlarına sahip çıkması şart…

Barış’ın yanı sıra, Göksu ve Yusuf oynadığı futbol ile uzun yıllar Trabzonspor’a hizmet edeceğinin sinyalini verdi. Yaşlı kurt Emrullah ise kesinlikle harcanmamalı, genç yüreklerin bu günlere gelmesinde kesinlikle büyük etkisi var. Trabzonspor camiasına uzun yıllar hizmet etmesi gereken bir isim.

Sadri Şener’in 1461 Trabzon’a “şu para eder” gözüyle değil de, “bu çocuklar bizim geleceğimiz olacak” diye bakarsa, kesinlikle iddia ediyorum hem Trabzonspor’un kasasına katkı sağlar hem de başarılar gelir.

Altay’dan Trabzonspor’a Oğulcan Gökçe isimli genç bir transfer gerçekleşti. Umarız katkı sağlar, ama 525 Bin TL bonservis bedeli verilerek böyle bir transferin gerçekleşmesi benim zoruma gidiyor arkadaş! Bu transfer 1461 Trabzon futbolcularına hakarettir!

Sahada terinin son damlasına kadar onuruyla mücadele eden ve büyük başarı gösteren futbolcuları Trabzonspor’a alırsak 1461 Trabzon başarısız olurmuş! Mustafa Akçay’ın kontrolünde olan 1461 Trabzon’a mahalle arasından topçuları toplayın yine küme düşmez… Eeee Süper Lig’e çıkması zaten Trabzonspor’un karına değil… Haaa pardon Sadri Şener’in karına!

Bu çocuklar Trabzonspor’un geleceği. Yemeyin ve yedirmeyin… 1461 Trabzon takımı Trabzonspor’un pilot takımıdır. Başarısı tabi önemlidir ama Trabzonspor’a katkı sağlayacağı düşünülen oyuncuların Trabzonspor’a transferi gerçekleşmelidir.

Teşekkürler 1461 Trabzon… Trabzon şehrine futbol keyfi yaşattığınız için… Trabzonspor’un ezeli rakiplerini ezdiğiniz için…


Son olarak yeniden tekrarlıyorum... Bu takıma para gözüyle bakarsak geleceğimizi kaybederiz...