Diyorum ki, bundan sonra Trabzonspor’un müsabakalarının ilk yarılarının ‘basına – her türlü yayın ve izlenmeye ‘ kapatılmasını teklif ediyorum yetkililerden..

Hani şu siyasi partiler grup toplantılarının bir bölümünü basına açık, bir bölümünü de basına kapalı yapıyorlar ya, aynı öyle işte..

Biliyorum, bu çok ütopik bir dilek..

Bunu şunun için dedim aslında: “ Trabzonspor’un her nedense müsabakalarının ilk yarılarındaki yürekleri ağza getiren ve rakibi en çokta skor anlamında cesaretlendiren oyununu diyorum, bizler hiç görmesek, sadece ikinci yarıları; Abdullah hocanın o muhteşem sihirli dokunuşlarıyla, gece ile gündüz kadar farklı bir hüviyete bürünen, izlenilmesine doyulmayan o muhteşem Trabzonspor’u ‘ görmüş olsak diyorum..

Tabi latife bir yana!!!

Öyle yada böyle, futbol kalitesi belli bir ivmeye yaklaşmamış olsada, bireysel anlamda her iki takımımızda gözlerin pasını siler nitelikte, seyir zevki yüksek bir ‘doksan dakika ‘resitali sunan, gerek misafir ekibimizi, gerek ligimizin tartışmasız lideri Trabzonspor’u canı gönülden tebrik ediyorum..

Az öncede hadiseye biraz hiciv katarak izaha çalıştığımız gibi, Göztepe’nin bulunduğu yere isyan edercesine, lider karşısındaki güzel oyunu, Trabzonspor’u yer yer çaresiz bırakmadı değil..

Kaydettiklerinin neredeyse iki mislini heba etmeleri, belkide bu gece çok başka şeylerin tartışılacak olmasının önünü kesti dersek hiçte abartmış olmayız diye düşünüyorum..

Ligimizin bu renkli ve taraftarıyla simgesel bir kent takımı olan “ Göztepe’nin “ sezon sonu ligimizde tutunmasını diliyorum tüm kalbimle..

Bugün, bu oyunları birazda ilerisi için bayağı  umutvari doneler verdi..

Trabzonspor’a dönecek olursak, daha çok maç havasından uzak, futboldan çok başka şeylerin konuşulduğu Fenerbahçe maçı sonrası, ligde zor günler geçiren ve hoca değişikliğine giden Göztepe karşısında usta ayaklarının becerileri ile mutlu sona bir adım daha yaklaşmış oldu..

Bundan sonra artık taktiksel anlatıların çok birincil olmadığı haftalara girildi.

Elbet, hoca her oyun sonrası ‘neden ve nedenlerin sebep-sonuç ‘ izahatlarını bol bol yapar ve yapmakta da..

Bu akşam, gireniyle - çıkanıyla, oynayanıyla – oynamayanıyla elinden geleni yapan tüm ekibi tebrik ediyorum..

Günün sonunda, teşbihte hata olmaz, göze göz dişe diş misali “  Göze Göz, Gole Gol “  misillemesinin yaşandığı, altı muhteşem gollü, müthiş bir heyecanın yaşandığı unutulmaz bir futbol gecesi kalacak anılarda..

Kaleciler benim için hep özel adamlardır..

Yer yer belirtmeye çalışıyorum; bu akşamda İrfan Can, ülkemizin bir numarası meslektaşı Uğurcan’ a nazire yaparcasına çok güzel bir maç çıkardı..

Allah yolunu açık eylesin..

Uzun lafın kısası..

Her yönüyle farklı bir liderlik yarışı performansı sergileyen Trabzonspor, farkındalığını sergilemeye devam ediyor...

Tadını çıkaralım..

Hasan Akbaş

Haberts.com