Hindistan cevizi yağının cilt üzerindeki etkilerini biliyor muydunuz? İşte, Hindistan cevizi yağı cilde faydaları hakkında bilmeniz gerekenler!

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI CİLDE FAYDALARI İLE ÖNE ÇIKIYOR

Saç tellerinizi güçlendirmek ve şekillendirmek için hindistancevizi yağı kullanabileceğinizi duymuş olabilirsiniz, peki ya cildinizde? Görünüşe göre hindistancevizi yağı harika bir cilt nemlendiricisi olabilir - ancak uzmanlardan bazı uyarılar da var.

Hindistan cevizi yağı harika nemlendirme özelliklerine sahip olsa da tüm cilt tipleri için ideal değildir.

Hindistan cevizi yağı nedir?

Cocos nucifera yağı olarak da bilinen hindistancevizi yağı, yüksek doymuş yağ içeriğine sahip olgunlaşmış hindistancevizlerinin beyaz astarından veya çekirdeğinden yapılan yenilebilir bir yağdır. Saf hindistancevizi yağı, rafine hindistancevizi yağından biraz farklıdır, taze hindistancevizi etinin soğuk preslenmesiyle yapılır.

Bu yatıştırıcı yağ, ciltte ve kafa derisi için kullanılabilir. Ayrıca antiseptiktir ve egzama gibi durumlar için faydalıdır.

Hindistan cevizi yağının cilde başlıca faydaları nelerdir?

Hindistan cevizi yağının en önemli güzellik faydalarından bazıları şunlardır:

Cildi nemlendirir. Hindistan cevizi yağı cilde faydaları arasında cildi nemlendirmek ve yumuşatmak vardır.

Enflamasyonu yatıştırır. Cilt tahrişini azaltmaya yardımcı olan iltihap giderici özelliklere sahiptir.

Antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Hindistan cevizi yağında bulunan zengin yağ asidi içeriği, ciltte belirli mikroorganizmaların büyümesini durdurmaya yardımcı olabilir.

Bazı enfeksiyonlardan korur.

Hindistan cevizi yağı cildiniz için iyi mi?

Bu gerçekten cilt tipinize bağlı. Hindistan cevizi yağı önemli nemlendirici ve anti-inflamatuar faydalar sağlarken, herkes onu kullanmaktan fayda görmeyecektir. Hindistan cevizi yağı oldukça komedojeniktir, yani gözeneklerinizi tıkayabilir ve siyah nokta, beyaz nokta ve sivilce görünümünü artırabilir. Yani yağlı veya akneye meyilli bir cildiniz varsa, yüzünüz için en iyi seçim değildir. Ancak, vücutta kullanılması genellikle sorun olmaz.

Hindistan cevizi yağı hangi cilt tipleri için en iyisidir?

Yağ bazlı bir bileşen olarak hindistancevizi yağı en iyi şekilde ekstra nemlendirme gerektiren kuru cilt tiplerinde kullanılır. Hindistan cevizi yağı kozmetik olarak güvenli olsa da, komedojenik olabilir ve gözenekleri tıkayabilir, bu nedenle yağlı veya akneye meyilli cilde sahip olanlar bu bileşenden kaçınmalıdır.

Hindistan cevizi yağı her gün ciltte kullanılabilir mi?

Son derece komedojenik doğası nedeniyle hindistancevizi yağının her gün ve gece uygulanması önerilmez. Haftada bir veya iki kez uygulamaya başlamak ve cildinizin izin verdiği ölçüde dozu artırmak en iyisidir.

Uygulamada bir fındık büyüklüğünde yağ kullanmak ve sıvı kıvama gelinceye kadar parmaklarınız arasında ovalamanızı ve hafif, dairesel hareketlerle yüzünüze ve boynunuza nazikçe uygulamanızı öneririz.

Hindistan cevizi yağı kullanmanın cilt üzerinde herhangi bir yan etkisi var mı?

Hindistancevizi yağının kozmetik bir bileşen olarak kullanılmasının güvenli olduğu söylenmektedir. Alerjiniz yoksa güvenle kullanabilirsiniz. Ancak, özellikle akneye meyilli ciltler olmak üzere belirli cilt tiplerine kullanımı önerilmez.

Editör: Didem Bektaş