Trabzonspor, sezonun geri kalanını belirleyecek maçta Fenerbahçe karşısında öne geçmesine rağmen skoru koruyamadı ve sahadan mağlubiyetin yanı sıra içinden çıkılmaz birçok soruyla ayrıldı.

Kronikleşen gol yeme hastalığına Ünal Karaman döneminden bu yana çözüm bulamayan Trabzonspor gün geçtikçe oyun anlayışı ve mevcut oyuncu grubuyla çıkılmaz bir yola sürüklenmekte. 

Trabzonspor gibi kulüplerin tüm Türkiye'nin bildiği Caner-Gökhan ikilisinin korner organizasyonunda göz göre göre gol yemesi kabul edilebilir bir durum değil. Rakibi yeteri kadar analiz edemeyen Newton ve ekibi maalesef saha içerisindeki hamlelerinde de geç kalınca sonuç kaçınılmaz oldu.

Kamil Ahmet ile kurulan orta saha düzeni oyunun ikinci yarısında açık verirken Flavio'nun yetersiz kalışı ve orta sahada lider bir oyun kurucunun olmaması Trabzonspor'un ilerleyen haftalarda çok daha düşündürücü bir hal almasına neden olacak. 

Newton'un oyun sistemini belirlememiş olması, saha içerisinde ne oynayacağını bilmeyen oyuncu grubu gelinen noktada en önemli faktörlerden biri oldu. 

Sonuç itibariyle Trabzonspor artık kaybetme kredisi kalmadığı gibi zaman geçmeden radikal kararlar almak zorunda.