Trabzonspor 2021-2022 sezonuna iddialı bir kadro kurarak başladı.

Sürpriz yumurtadan çıkar gibi çıkartılan yabancı kuralı sol bek mevkiinde yönetimin elini kolunu adeta bağladı.

Buna rağmen Süper Lig’in en tat veren futbolunu Trabzonspor oynuyor. Ve bunu hakemlerin art niyetli kararlarına rağmen başarıyor.

Rekabet halinde olduğu ezeli rakiplerinin zirvede kalmasını sağlayan hataları kararlara şahit olurken, Trabzonspor’un 8 hafta geride kalırken bir tane lehine hatalı karara rastlanmaması asla tesadüf değil.

Trabzonsporlular, tıpkı Anadolu kulüplerini destekleyen milyonlarca futbolsever gibi kendilerinin kollanması beklemiyor. Sadece adaletli bir lig talep ediyor.

Yayıncı kuruluş decoder satacak diye, İstanbul’un yıllardır kollanmış takımlarının potada tutulma çabası futbolun seyir zevkine ciddi anlamda gölge düşürmekte.

Ahmet Ağaoğlu başkanlığında Kulüpler Birliği, Türkiye’de futbolun seyir zevkini geri kazandırmak adına önemli bir adım attı.

Görünen o ki, Ağaoğlu’nun bu çabası ciddi anlamda da destek gördü.

Şimdi top TFF’de, ya topu 90’a atacak. Ya da topa girmemeyi tercih edecek.

Topa girmezse Türkiye’de futbol daha da adaletsiz ve çirkin bir hal alacak.

Kulüpler Birliği’nin muhteşem asistini gole çevirirse, Türkiye’de futbola adalet gelecek. Seyir zevki artacak.

Eminim ki, hakemlerin art niyetli kararları olmadan oynanan adil bir ligde daha da decoder satılacak. Ciddi anlamda Türk futboluna yatırım yapan yayıncı kuruluş yine kaybeden taraf olmayacaktır.

Her haftanın sona ermesinin ardından skandal hakem kararlarının tartışmalarını izleyip sıkılmayacağız. Atılan muhteşem golleri konuşacağız. Konuştukça izlemek isteyeceğiz.

*-*-*-*-*

8 hafta geride kalırken, Trabzonspor’un sadece rakipleri ile mücadele etmediğini net bir şekilde gördük.

Bunu görüp görmemezlikten gelenleri de görüyorum.

Nedenine gelince, Aralık ayında Trabzonspor olağan kongresi gerçekleşecek.

Trabzonspor kongre üyeleri yeni başkanını seçecek.

Yıllardır dile getiriyorum. Devre arasında gerçekleşecek olan kongreler şampiyonluk mücadelesine zarar vermekte.

Trabzonspor’un kenetlenmeye her sezondan daha fazla ihtiyacı olduğu bu sezon, kongre öncesinde koltuk sevdasına bölünmelerin yaşandığını görmek beni ciddi anlamda kaygılandırıyor.

Bu durum hem adaylığa hazırlanan isimlere zarar verecektir. Hem de şampiyonluğa oynayan, lige iddialı bir başlangıç yapan Trabzonspor’a zarar verecektir.

Maalesef sadece Trabzonspor’da değil bütün kongrelerde seçim kazanmak için karşı tarafı yıpratmak en temel kural olarak belirleniyor.

Trabzonspor’un küllerinden doğmasını istemeyen ezeli rakiplerin ekmeğine yağ sürülmemeli.

Bu sezon şampiyonluğun gelmesi için camianın bütün enerjisini, Trabzonspor’a karşı yapılan ve yapılması muhtemel haksızlıklara karşı harcaması, her Trabzonsporlu taraftarın görevi olmalıdır.

Çözüm noktasına gelince, Trabzonspor camiasında tüzük değişikliği konusunda etkili isimlerin bir araya gelerek Aralık ayında gerçekleşecek kongreyi sezon sona erer ermez gerçekleşmesini sağlayabilmesi en büyük dileğim.

Dip not: Zaman neyi gösterir bilinmez ama sezon devam ederken gerçekleşecek kongrede Trabzonspor’u yıpratacak her hamle misliyle karşılığını bulacağına emin olsam da buna ne gerek var?