Cildimiz her gün onu yıpratan dış etkenlere maruz kalır. Elleriniz kuru ve çatlak ise bu pratik yöntemlerle ellerinizi güzelleştirebilirsiniz. Evde el bakımı nasıl yapılır?

Elleriniz her gün çok fazla işleme karışıyor ve sonuç olarak büyük miktarda cilt hasarına maruz kalıyor. Bu, cildinizin yaşlandıkça doğal olarak daha kuru ve ince hale gelmesiyle birleştiğinde, kuru, kaba eller özellikle yetişkinlerde yaygın bir sorun haline geldi.

El kuruluğu, altta yatan nedene bağlı olarak geçici veya uzun süreli olabilir. Çoğu durumda, basit evde bakım yöntemlerini uygulamak ellerinizi iyileştirmek için yeterli olabilir.

KURU VE ÇATLAK ELLER İÇİN BAKIM ÖNERİLERİ

1. Bitkisel yağlarla nemlendirin

Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, argan yağı, jojoba yağı, hint yağı ve E vitamini içeren diğer yağlar gibi bitkisel yağlar, aşırı tahrişe veya başka yan etkilere neden olmadan cildinizi nemlendirmek ve onarmak için mükemmeldir.

Cilt iyileştirici özellikleri, iltihabı frenlemeye ve serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olan zengin fenolik içeriğe sahiptir. Bu yağlar ayrıca cildi nemlendirmek için cilde kolayca nüfuz eder ve daha sonra cilt üzerinde koruyucu bir mühür oluşturarak nemi hapseder. Ayrıca, bitki yağları çatlamış cildi beslemeye yardımcı olan birçok besine sahiptir.

Nasıl kullanılır:

Ellerinizi ılık suyla yıkayın ve kurulayın.

Seçtiğiniz herhangi bir bitki yağından birkaç damla ile ellerinize nazikçe masaj yapın.

Nemlendirici etkisi geçmeye başladığında veya ellerinizi yıkadıktan sonra tekrar uygulayın.

2. Jeller uygulayın

Petrolatum jeli ciltte yağlı ve ağır bir his bırakır, ancak aşırı kuru ciltler için yoğun nemlendirme sağlar.

Yoğun kıvamı nedeniyle, vazelin cilt üzerinde yoğun bir koruyucu katman oluşturarak cildi tahriş edecek etkenlerden korur ve nem içeriğini korur. Ayrıca cilt enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olabilecek güçlü antimikrobiyal bileşenler içerir.

Balmumu ise, su kaybını önlemek için cilt üzerinde kalın bir bariyer oluşturan başka bir nemlendirici maddedir. Ayrıca sterol adı verilen bileşikleri ve A vitamini içerir.

Balmumu bu nedenle ölü derinin atılmasını kolaylaştırabilir ve yerine taze derinin büyümesini teşvik edebilir. Bu kuru, çatlamış ellerinizi iyileştirmeye yardımcı olabilir. Balmumu kullanmadan önce, alerjiniz olmadığından emin olmak için bir cilt testi yapın.

Nasıl kullanılır:

Jöleyi veya balmumunu ılık suyla yıkadıktan sonra kuru ellerinize doğrudan uygulayın.

Herhangi bir bitki yağı sürün ve ardından vazelin veya balmumu ile üzerini kaplayın.

3. Yulaf ezmesini deneyin

Yulaf ezmesi halk hekimliğinde yüzyıllardır kseroz (kuru cilt), egzama, eritem (cilt kızarıklığı), kaşıntı ve yanıklar dahil olmak üzere çeşitli cilt rahatsızlıklarını gidermek için topikal bir ilaç olarak kullanılmıştır.

Yulaf ezmesinin topikal uygulaması cildi nemlendirir, genellikle kuruluktan sorumlu olan altta yatan iltihabı engeller, serbest radikallerin neden olduğu cilt hasarını en aza indirir ve ayrıca yenilerine yer açmak için ölü cilt hücrelerinin atılmasına yardımcı olur.

Nasıl kullanılır:

2 yemek kaşığı öğütülmüş yulaf ezmesini, 1.5 çay kaşığı balı ve biraz suyu bir kapta macun kıvamına gelene kadar karıştırın.

Bu karışımı ellerinize hafifçe sürün.

10 dakika ciltte bekletin.

Ilık suyla durulayın.

Editör: TE Bilişim