Son zamanlarda şiddetli mide bulantısı nöbetleri mi geçirdiniz? İşte bulantıyı önleyen ve gideren 10 etkili uçucu yağ… Mide bulantısı ilaçları çoğu zaman yan etkiler sebebiyle rahatsızlığı daha da artırır. Evde doğal yöntemlerle bulantıyı bastırabilir ve önleyebilirsiniz. Uçucu yağlar bu noktada devreye giriyor. Peki, mide bulantısına ne iyi gelir? İşte, mide bulantısına iyi gelen yağlar!

1. NANE YAĞI

Nane yağı, yatıştırıcı bir his sağlayabilen çok taze, serinletici bir kokuya sahiptir. Bu yatıştırıcı etki, mide kasları da dahil olmak üzere vücudunuzda mide bulantısından kaynaklanan rahatsızlığı gidermeye yardımcı olabilir.

2. ZENCEFİL YAĞI

Bulantı için bir çare olarak zencefil yağı pek çok çalışmada etkisi kanıtlanmış bir yağdır. Özellikle araba ve deniz yolculuğunda araç tutması durumlarında etkilidir. Hamilelik bulantısını da yatıştırır.

3. LİMON YAĞI

Limon esansiyel yağı hamilelikte bulantı ve kusma için çok popüler bir doğal çözümdür.

4. TARÇIN YAĞI

Tarçın, mide-bağırsak sorunları ve mide bulantısı da dahil olmak üzere semptomlar için fayda sağlamaya yardımcı olabilecek başka bir doğal ilaçtır. Tarçın, hasta olduğunuzda vücudunuzu temizlemeye yardımcı olabilecek antibakteriyel ve antiviral özellikler içerir. Tarçın yağı aromaterapi için kullanıldığında mide bulantısını gideren yatıştırıcı bir etki sağlayabilir.

5. LAVANTA YAĞI

Lavanta yağı, rahatlatıcı faydaları ile yaygın olarak kullanılır. Araştırmalar, lavantanın zihni ve bedeni rahatlatabilecek tedavi edici özelliklere sahip olduğunu gösteriyor. Anksiyete ve fiziksel ağrılara da iyi gelir.

6. KAKULE YAĞI

Kakule, hastaların rahatlamasına yardımcı olmak için sıklıkla kullanılan benzersiz bir kokuya sahiptir. Anksiyete sonucu mide bulantısı arttığında kakule yağı tercih edilen bir çare olabilir.

7. REZENE YAĞI

Rezene, bazen sindirim sorunları için müshil veya tedavi olarak kullanılan doğal bir ilaçtır. Bununla birlikte, mide bulantısının azalmasına neden olabilecek sindirim sisteminizi rahatlatmak için de kullanılabilir.

8. PAPATYA YAĞI

Papatya yağı, eski zamanlardan beri sindirim sorunları için doğal bir çare olarak kullanılmaktadır. Papatyanın en dikkate değer özelliklerinden biri, kaygıya bağlı mide bulantısını yatıştırmaya yardımcı olabilecek zihninizi gevşetme yeteneğidir. Araştırmalar papatya yağının, zihni sakinleştirdiği ve bağırsakları yatıştırdığı için mide bulantısı için yararlı bir tedavi olduğunu gösteriyor.

9. HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Bulantıya neden olabilecek hastalıklarla savaşmak için bağışıklık sisteminizi güçlendirmek istiyorsanız, hindistan cevizi yağı yardımcı olabilir. Mide bulantısını gidermek için etkili özelliklere sahipken, bağışıklığı güçlendirmeye çalışır.

10. LİMON OTU YAĞI

Limon otu yağı, yüzyıllardır mide bulantısını tedavi etmek için doğal bir çare olarak kullanılmıştır. Genellikle hamilelikten kaynaklanan sabah bulantılarını gidermek için kullanılır. 

Editör: TE Bilişim