Sağlıklı, ışıl ışıl, harika bir cilde kavuşmak mümkün. Evde doğal malzemelerle yapılan cilt maskeleri tariflerimiz sizlerle… Papaya, limon, patates ve diğer doğal malzemelerle kendi cilt maskenizi hazırlayabilirsiniz. Ev yapımı maskelerle cilt bakımı yaparak, sağlıklı ve kusursuz bir cilde sahip olabilirsiniz. Ayrıca bu maskeler hazır ürünlerden çok daha hesaplıdır.

Malzemelerin çoğunu mutfağınızda bulabileceğiniz gibi, sağlıklı bir cilt için kendin yap yüz maskeleri hazırlayabilirsiniz. İşte, cilt maskesi tariflerimiz…

Çiğ patates maskesi

Çiğ patates harika bir cilt parlatıcıdır. Patatesi iyice ezin ve bir bütün halinde yüzünüze uygulayın ve birkaç dakika sonra ılık su ile durulayın. Patates göz altı morluklarının tedavisi için de mükemmeldir. Patatesleri ince dilimler halinde kesin ve birkaç dakika gözünüzde bekletin. Düzenli kullanımı size parlak bir cilt sunacaktır.

Bal ve tarçın maskesi

Sivilce sorunu yaşayan kişiler bal ve tarçınla yapılmış ev yapımı bir maske kullanmalıdır. Bu maske aktif akneyi azaltmaya yardımcı olur. Akneye meyilli kuru ciltler için harika bir nemlendirici olduğu için taze Aloe Vera posasını da değerlendirebilirsiniz.

Zerdeçal harikalar yaratabilir

Zerdeçal, doğal antioksidan, antiseptik ve cilt parlatıcı özelliklerine sahiptir. Zerdeçal püresini cilde uygulamak, bronzluğu gidermeye ve lekeleri tedavi etmeye yardımcı olacaktır. Limon, C Vitamini ve antioksidanlar açısından yüksektir, bu da onu mükemmel bir cilt parlatıcı yapar.

Domates suyu etkilidir

Domates gözeneklerin küçülmesine yardımcı olur. Domates suyunu birkaç damla limonla karıştırın ve yüzünüze uygulayın. Ilık suyla durulayın. Bunun düzenli kullanımı size en iyi sonuçları verecektir. Domates ayrıca siyah noktaların azaltılmasına da yardımcı olur. Siyah noktalarla başa çıkmak için siyah nokta eğilimli bölgenize domates dilimleri ile masaj yapın.

Süt artı bal büyülüdür

Bal ve süt, her kadının arzuladığı kusursuz bir ışıltıyı ortaya çıkarır. Süt sivilcelerin önlenmesine yardımcı olur ve cildi iyice nemlendirir. Hassas cilde sahip kişiler, kimyasal veya paraben içermeyen yüz yıkama ürünlerini kullanabilirler.

Çay ağacı yağı ile cildi nemlendirin

Cilt bakımı rutininde bir diğer önemli adım ise nemlendirici uygulamasıdır. Kusurları maskelemeye ve cilt dokusunu iyileştirmeye yardımcı olan çay ağacı ve jojoba yağı gibi esansiyel yağlar tercih edilmelidir. İpucu: Çay ağacı yağı taşıyıcı bir yağ ile kullanılmalı ve asla doğrudan yüze uygulanmamalıdır.

Gül suyu önemlidir

Gül yağı veya gül suyu, tüm cilt tipleri için uygun olan en iyi tonerlerden biridir. Bir sprey şişesi kullanarak günde iki kez cildinize gül suyu püskürtün. Cildi yatıştırmaya ve sakinleştirmeye, ph seviyelerini dengelemeye ve cildin elastikiyetini onarmaya yardımcı olur.

İşte bunlar, cildinizin gençleşmesine yardımcı olabilecek ve aynı zamanda cildin donuk ve solgun olmasını önleyecek yedi basit ipucu idi!

Editör: TE Bilişim