Skoda, 3 Yeni Elektrikli Model Tanıtmaya Hazırlanıyor

Skoda bu yıl içerisinde Skoda Fabia, Superb gibi birçok modelini güncelledi. Skoda, elektrikli modellere geçiş periyodunu hızlandırmak için 2026 yılına kadar üç modelin tanıtımını gerçekleştirecek. Son dönemlerde birçok araba üreticisi kendi elektrikli araçlarını piyasaya sürüyor ve bu pazara oldukça büyük yatırımlar yapıyor. Bu markalar arasında yer edinen Skoda, planlanan tarihten 4 sene ilkin çıkaracağı 3 yeni modelle elektrik dönüşümünü hızlandırma sonucu aldı.

Skoda markası tarafından 2030 yılına kadar ürün yelpazesindeki elektrikli oranını yüzde 70 seviyesine çıkaracağını açıklanmıştı.

Skoda Kamiq ve Karoq modelleri de bu yelpazede amaçlanan markalar arasında yer alıyor. Enyaq, şu anda Skoda markasının tek tam elektrikli modeli olarak karşımıza çıkıyor. Ağustos ayında Skoda, ürün portföyünün en üst noktasını tamamlayacak olan yedi koltuklu crossover modeli için Vision 7S konseptinin ön izlemesi ile karşımıza çıkmıştı.

Skoda, geçtiğimiz günlerde yeni logosu ve elektrikli SUV modeli olan Vision 7S’i modelini tanıtmıştı. Çek otomobil devi Skoda, 30 senedir marka kimliğinde ve logosunda oldukça köklü değişikliklere gitmese de artık yeni marka kimliğine ve daha modern bir çizgiye ihtiyacı olacağını düşündü ki marka logosunda güncellemeye gitti. 30 Ağustos tarihinde yeni arabasının tanıtımın yaparken markasının tanıtımını da yapmıştı.

7 koltuklu elektrikli SUV modeli Vision 7S ile birlikte Skoda, yeni logosu da paylaşıldı. Bu sayede Skoda markası tanıtımla beraber iki değişik yenilik ile bizleri karşıladı. Yedi koltuklu elektrikli SUV modeli olan Skoda Vision 7S, Skoda Karoq modelinin akülü halini anımsatan yeni elektrikli araç olarak karşımıza çıkıyor. Skoda markası 2026 yılına dek piyasaya sürülecek ve önümüzdeki 4 yıl arasında Skoda markasının üç elektrikli aracından bir tanesi olacak. Ayrıca Skoda markasının yeni arabası 2030 yılına kadar markanın araç satışlarının %70 bir kısmını oluşturacak. Tüm bunların yanında elektrikli araçla beraber marka geri dönüştürülmüş malzemelerden üretim yapmayı amaçlıyor. Elektrikli SUV modelinin menzili 600 km olarak bizleri karşılıyor. Skoda modeli ile alakalı çok fazla malumat paylaşılmasa da, bazı teknik detaylara yer verildi.

Yeni Vision 7S, yedi benlik yolcu kapasitesi ile karşımıza çıkıyor. Aracın iç mekânına bakacak olursak ön panelde 14,6 inçlik dokunmatik ekrana yer verildiğini görüyoruz. Aracın arka kısmında 8,8 inç dijital gösterge paneli bulunuyor. Aracın motorunda ise 89 kWh’lik bataryaya yer verildiğini belirtelim. Bu batarya ile araç 600 km menzil mesafesi sunuyor. Ayrıca vasıta Skoda Enyaq modelinden Cupra Born modeline kadar MEB platformu ile karşımıza çıkıyor.

Editör: Özge Özkan