3 gün boyunca devam edecek olan Trabzon Rüzgarı adlı Trabzon Günleri etkinlikleri, İstanbul Küçükçekmece'de düzenleniyor. İşte detaylar...

İstanbul Küçükçekmece'nin Sefaköy Fevzi Çakmak Meydanı'nda düzenlenen etkinliklerin sponsoru Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece Trabzonlular Derneği oldu. Trabzon'a hasret duyan Trabzonlular ve tüm vatandaşlar bu 3 gün boyunca kente dair pek çok detayın yer alacağı etkinliklere ücretsiz olarak katılabilir.

Trabzon Günleri'nin ilk gününde konuklara hamsi ve helva ikram edildi.

Festivalin bu seneki teması 'Trabzon Rüzgarı'. Kentin ve Karadeniz'in tüm havası ve değerlerini nesilden nesile aktarmak üzere düzenlenen festivaller her yıl binlerce kişinin katılımıyla son buluyor.

Yöresel lezzetler, kıyafetler, sanat eserleri, el emeği ürünler vs stant ve tezgahlarda boy gösteriyor. İnsanlar bir araya gelerek sohbet ediyor, Trabzon ruhu yaşatılmaya devam ediyor. Festivalde Trabzon ve ilçelerindeki halk eğitim merkezlerinde üretilen ürünler de görücüye çıkıyor. Böylece kursiyerler hem ekonomik hem sosyal anlamda kazanç elde ediyor.

Küçükçekmece’de bugün başlayan Trabzon Günleri Festivali Pazar gününe kadar devam edecek.