Yeni sezon, ilk maç, ilk heyecan. Tüm futbolseverlere hayırlı olsun.  Yeni sezonun ilk golü  duran top dan Denswill' in kafa vuruşundan geldi. Teknik direktör Bjelica 'nın oyun sistemi ile Abdullah Avcı' nın oyun sistemi birbirlerine çok yakın. Hücum oynamaktan ziyade kontrollü oynamak, kanatları sağlı sollu kullanmaktan ziyade ortasaha da üstünlüğü ve kontrolü tutmak, savunmada açık vermeden rakibin direncini kırma ve pozisyon vermeme. Bu üç sistemi Abdullah Avcı nın oyununda da görebiliyorduk. Aradaki farklardan bazıları oyuncu farkı ve taktik farkı. Bjelica nın oyuncusu ile Abdullah Avcı nın oyuncusu aldığı takdiği sahada nasıl uyguladığıdır farklardan bir diğeri.. 

          İlk maç olmasına rağmen oyuncuların uyumu ve düzeni sorun yaratmadı, sekizinci dakikadan itibaren skor üstünlüğünün Trabzonspor yana olması oyununda tempolu olmamasına neden olduğunu söyleyebilirim. Oyuncular kontrollü ve sakin kaldılar. Antalyaspor çok etkili değildi, karşılaşmanın sekseninci dakikasına kadar cılız pozisyonları vardı onlarda da Uğurcan başarılıydı. Antalyaspor kalecisi üç net kurtarış yaparak maçın en önemli oyuncuları arasında yer aldı. Antalyaspor son beş dakika da uzatmalar ile on dakikada Trabzonspor kalesinde müthiş baskı kurdu. Bu atakların kiminde Savunma oyuncuları kiminde kaleci Uğurcan gole izin vermedi. 

Trabzonspor ilk maçı tek golle kazanarak üç puan ile yeni sezona başladı. İlerleyen haftalarda Oyun düzeni, oyun sistemi rakibin durumuna göre daha da belirginleşecektir. Yapılacak ek transferler eksiklikleri tamamlayacak mı bekleyip göreceğiz.