Tarihi bir karşılaşmaya tanık olduk. Ülkemizde yaşanan deprem felaketi vesilesiyle adeta düşman olan taraftarlar camialar bir araya geldi. Fenerbahçeli Galatasaraylı Beşiktaşlı ve diğer takımlar herkes birlikte karşılaşmayı izleyerek hem Trabzonspor' a destek verdiler hem de depremzedeler için birlik oldular. Bu birliktelik bizlere aslında futbolun sadece bir oyun olduğunu gösterdi. Yapılan onca tartışma kavga ve münakaşaların ne kadar anlamsız ve gereksiz olduğunu düşündük. İnşallah bir daha böyle acılar yaşamayız ve bu birliktelik futbol camiasında başkanlar düzeyinde de devam eder. 

Trabzonspor tribünleri adeta muhteşemdi tamamen depremzedeler için özel hazırlanmış pankart kareografi ve sloganlarla gecenin anlam ve önemini dile getirdiler. Sahada oynanan futbol ikinci plandaydı. Sonuç ne olursa olsun sorgulanmayacaktı. Rakip takım, teknik heyet ve futbolcular, Trabzonspor ve Türkiye nin acısını paylaşarak oyun ve sonucu ikinci plana bıraktılar. 

Trabzonspor, moral ve motivasyon olarak düşük profille mücadele etti. İlk yarı üç net gol pozisyonuna ikinci yarıda iki net gol pozisyonuna girdi. Bunlardan birini kaleciden dönen topu ağlara göndererek Larsen değerlendirdi. Basel kalecisi karşılaşmanın oyuncusuydu. Çok net gol pozisyonlarını kurtararak farkın açılmasına engel oldu.