Öncelikle şunu yazmalıyım, Beşiktaş'ın değil de Trabzonspor'un ne oynayacak olduğu herkesin merakıydı, Trabzonsporlulardan ziyade Beşiktaşlılar da merak ediyordu. Yeni transferler takıma nasıl katkı verecek, skora etki edecek mi, yoksa hayal kırıklığımı olacak. Nitekim sahada Mendy ve Onuachu yu izledik. Maçın yıldızı Kesinlikle Mendy di, iki golün hazırlayıcısıydı, ilk yarının son saniyesinde direkte patlayan şutu gol olmasa bile ayakta alkışlandı. Onuachu'nun ağır görüntüsü kimseyi aldatmasın, topu ayaklarında rakipten saklıyor, kalabalıkta topu isabetli kullanıyor hücum hattında olmasına rağmen defansa çok yardım etti, bir kaç kez rakip takımın tehlikeli şutlarına müdahale ederek olası gol pozisyonunu engelledi. İkinci yarının hemen başında sakatlanması büyük talihsizlik oldu.

    Teknik Direktör Nenad Bjelica yı tebrik ederim, Beşiktaş'ı oyuncularına iyi analiz edip anlatmış, Beşiktaş ilk yirmi dakika oyunun hakimiydi, hatta maçın genelinde de topa hakimdi ancak oyuna hakim değildi. Topu Beşiktaş oynadı oyunu da Trabzonspor oynadı. Beşiktaş'ın hücuma çıkma hamlelerine ve kanatları kullanamamasına Trabzonsporlu oyuncular yerinde müdahaleler ederek fırsat vermedi. İlk golden sonra ortasaha ya da hakim oldu Trabzonspor, Beşiktaş ilk isabetli şutunu seksen ikinci dakikada bulması Trabzonspor un doğru ve yerinde hamlelerin yaptığını gösterir.

 Mehmet Can ı yürekten kutluyorum, aferin çocuk, hiç açık vermedi, hiç yerinde sırıtmadı çok iyi oynadı ve alkışı haketti.  Yeni transferler takıma bir heyecan getirdi taraftarları da tribüne getirmeye yetti, gelecek için  umut ışığı var.