Trabzonspor’un Beşiktaş’ı farklı mağlup ettiği karşılaşmanın sonrasında, kulübün doğuşunda emekleri olan büyüklerimizin paylaşımlarını görünce büyük şaşkınlık yaşadım.

Trabzonspor’un bugünlere gelmesinde büyük emeği bazı büyüklerimizden galibiyeti, Milli Takım’a uzun yıllar hizmet etmesi beklenen Mehmet Can Aydın’ı, Mendy’nin şutu ve performansını, Bardhi’nin kendini bulmasını, Eren Elmalı’nın hırsını ve azmini, Bakasetas’ın frikiğini, Onuachu’nun attığı golü, oyuna sonradan dahil olan genç forvetimiz Enis Destan’ın performansını ve en önemlisi takım olmayı başaran ve ezeli rakibini 3-0’lık net skor ile İstanbul’a göndermesini değerlendirmesini beklerken Trabzonspor sevgilerinden Şenol Güneş sevgilerinin daha ağır bastığını gördüm.

Trabzonspor’a aidiyet hisseden efsane futbolcuların bir çoğu maddi sıkıntılar içerisinde hayata gözlerini yumdu ve bir çoğunun ise maddi sıkıntılar ile hayatları devam ettiriyor.

Sebebi ise Trabzonspor sevgilerinin profesyonelliğin üzerinde olmasıdır.

Beşiktaş teknik direktörünü savunurken, efsane kadroda yer alıp Trabzonspor'a aidiyet duygusundan hiç vazgeçmeyenlere yaptığınız haksızlıkları da görmüyor değilim.

"Şenol Güneş, Trabzonspor’un tarihinde önemli bir parçadır." Bunu görmezden gelemeyiz. Tıpkı profesyonelleşen Şenol Güneş'in yaptıklarını görmezden gelmediğim gibi...

Tabi bir de profesyonel Şenol Güneş var.

İşte Trabzonspor’un efsane kadrosunda yer alan Şenol Güneş ile profesyonel Şenol Güneş’i ayrı ayrı değerlendirmek gerekiyor.

Neden mi?

Trabzonspor’un efsanesi hiçbir zaman “Beşiktaş için canımı veririm.” Dememeliydi. Beşiktaş taraftarını mutlu etmek isteyip oradaki koltuğunu sağlamlaştırmak isteyen Şenol Güneş gerçeğini de burada gördük.

Beşiktaş’ı çalıştırdığı dönemde 2011 yılı sorulduğunda üç maymunu oynamamalıydı. Fatih Tekke de Beşiktaş’a imza attı ve Trabzonspor’a olan sevgisi profesyonelliğinin önüne geçmedi. Fatih Tekke’nin bu duruşu Trabzon’un derinlerinde karşılık bulamazken, profesyonelliği tercih ederek Trabzonspor’un efsanesine yakışmayacak tutum ve davranışlara devam eden Şenol Güneş sevgisi ezici Trabzonspor’un galibiyetin akabinde bir anda alevlendi…

Şenol Güneş! milli kaleci Uğurcan Çakır’a bütün Beşiktaş taraftarı küfür ederken, duruma tepkisini koyabilmeliydi. Koyamadı…

Böyle nicelerini sizlere sayabilirim.

Trabzonspor taraftarı kör, sağır ve dilsiz değil. Yaşananları görüyor ve tepkisini koyuyor.

2 saniyelik küfürlü tezahürat yapıldığında bütün stadyumun nasıl ıslıkladığını da gördük.

Nedense Şenol Güneş sevdası Trabzonspor sevdasının önüne geçenler bunları görmezden geliyor.

Tıpkı, Şenol Güneş efsanesinin doğduğu kulübe yaptığı vefasızlıkları görmezden geldiği gibi.

Trabzonspor taraftarı geçmişini de bugünü de iyi bilir. Şenol Güneş hatalıdır ve hatalarının bedelini de ödemelidir.

Trabzonspor efsanesine yakışmayan hareketlerin karşılığı doğal Trabzonspor taraftarı tepkisiyle gösterilmiştir ve konu da bu kadar uzatılacak büyüklükte değildir.

Tekrar ediyorum Trabzonspor taraftarının tepkisi Trabzonspor’un efsane kadrosuna yer alan Şenol Güneş değil. Beşiktaş’ın teknik direktörü olarak çıktığı karşılaşmada sanki Beşiktaş’ın hakkı yeniyormuş gibi 4. hakeme doğru koşan agresifleşen ve Trabzonsporlu taraftarların sinirleriyle oynayan kişiyeydi.

Profesyonelliğinin gereğini yapıyor Beşiktaş’ta yerini sağlamlaştırmak için Trabzonspor taraftarının tepkisini çekecek her hamleyi yaptı. Trabzonspor taraftarının büyük çoğunluğu da hakaret ve küfür etmeden rakibin teknik direktörüne gereken tepkiyi verdi.

Hoca para kazandığı Beşiktaş adına işini doğru yapıyor. Onu savunmak da Trabzonsporlulara kalmasın bir zahmet!

Yıllar sonra Trabzonspor’a şampiyonluğun gelmesinde maddi manevi bütün fedakarlığı yapan, Trabzonspor Kulübü Başkanı seçildikten sonra Trabzonspor’a tarihin en büyük sponsorluklarını getiren başkanına geçtiğimiz haftalarda küfür edilirken, tepki göstermeyenler bugün Beşiktaş galibiyetini gölgelemek için ezeli rakibin teknik direktörünün avukatlığını yapacak seviyeye geliyor.

Futbol bir rekabet oyunudur. Şenol Güneş’in de maç sonu dediği gibi Trabzonspor ona göre bir rakiptir. Trabzonspor taraftarı da 3-0 galibiyet sonrasında rakibin hocasıyla eğlenmiştir. Olay bu kadar basit.

Trabzonspor’un Beşiktaş’ı 3-0 yendiği karşılaşmada Şenol Güneş’in galibiyetten çok konuşulması, birilerinin Trabzonspor başkanlık planlarının bozulmasının sonucudur.

Gerçek Trabzonspor taraftarı Şenol Güneş’in Trabzonspor’un galibiyetinden çok konuşulmasına müsaade etmemeli ve galibiyetin coşkusunu doya doya yaşamalı şampiyonluk havasına giren takımda şarkılarını söylemeye devam etmelidir.

Dip not: Trabzonspor'a nice şampiyonluklar kazandırdıktan sonra profesyonelliği tercih ederek Beşiktaş'ta kartal pençesi yapan bir Şenol Güneş olarak hatıralarda kalacaksınız maalesef.