2022 yılında piyasaya çıkacak iPhone 14 serisinden yeni bir haber var! iPhone 14 Pro’nun ekranı Samsung’a emanet edildi!

iPhone 14 Pro’nun Ekranını Samsung Üretecek

Apple, 2017'den beri cihazları için Samsung'dan OLED paneller satın alıyor, ancak teknoloji devi Apple, Koreli şirkete daha az bağımlı olmak istiyor. Ekran endüstrisi uzmanı Ross Young'a göre, yeni iPhone serisinde yalnızca bir model Samsung üretimi ekran taşıyacak.

iPhone 14 serisi 2022 Eylül'de çıkış yapacak ve bu seride sadece iPhone 14 Pro ekranı Samsung firması tarafından OLED panel olarak üretilecek. Bu durum Samsung açısından üzücü. Çünkü sadece tek bir modelin ekranını üretecek.

Samsung'un bu yıl 6.1 inçlik iPhone 14 Pro'nun OLED ekranını üretmeye başladığı biliniyor. 6.7 inçlik iPhone 14 Pro Max ekranı ise Samsung ve LG arasında paylaşılacak.

Raporlara göre, hem LCD hem de OLED üretiminde dünyanın önde gelen ekran üreticilerinden biri olan BOE, 6.1 inç iPhone 14 siparişlerinin yüzde 20-25'ini ve 6.7 inç iPhone 14 Max panel siparişlerinin yüzde 20-25'ini güvence altına aldı.

Burada LG ve Samsung arasındaki en büyük fark, Samsung'un uzmanlığının çok gerisinde olan LTPO akıllı telefon panelleri üretme kapasitesidir. LTPO panelleri esasen dinamik bir yenileme hızını etkinleştirmek için kullanılıyor ve şu anda standart sürümlerin yalnızca 60 Hz yenileme hızı sunacağı tahmin ediliyor.

Ayrıca iPhone 14 işlemcisi, geçen yılki 5nm A15 Bionic yonga setinden daha gelişmiş bir yonga tarafından destekleniyor.

Apple'ın iPhone 14 serisini Eylül ayında piyasaya sürmesi bekleniyor.