Nokia Asya pazarında ilk 5G özellikli akıllı telefonu G60’ı tanıtacak. Şimdi, Nokia G60 5G özellikleri belli oldu. İşte tüm detaylar.

NOKIA G60 5G ÖZELLİKLERİ

Nokia, yakında Hindistan'da ilk 5G telefonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. HMD Global marka lisans sahibi, bu ayın başlarında 5G dağıtımı için Reliance Jio ile bir anlaşma yaptığını duyurmuştu. Finli markanın Hindistan'daki ilk 5G uyumlu telefonu Nokia G60 5G olacak. Cihaz, tam teknik özellik sayfasıyla birlikte Nokia Hindistan web sitesinde listelenmiştir. Akıllı telefonun fiyatı ve hangi ülkelerde satışa çıkacağı ise henüz belirsiz.

Nokia G60 5G özellikleri açıklandı. Cihaz, küresel pazarlarda da tanıtılacak. Resmi listeye göre cihaz, FHD+ çözünürlüğe ve su damlası çentiğine sahip 6.58 inç IPS LCD ekrana sahip. 120Hz yenileme hızına ve 500 nit en yüksek parlaklığa çıkıyor. Ekran Gorilla Glass 5 ile korunuyor. Akıllı telefon, güç düğmesine gömülü yana monte edilmiş bir parmak izi tarayıcısına sahip.

Görüntüleme cephesinde, Nokia G60 5G üçlü arka kameralara sahip olacak. Kurulum, 50MP birincil sensör, 5MP ultra geniş lens ve 2MP derinlik birimi içerecek. Selfie'ler için 8MP ön kamerası var.

Kaputun altında, Nokia G60 5G, Snapdragon 695 işlemci ile listeleniyor. 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolamaya sahip. 20W hızlı şarj desteğine sahip 4.500 mAh pil, Nokia G60'a güç sağlayacak. Akıllı telefon kutudan Android 12 işletim sistemi ile çıkıyor. Resmi liste, üç yıllık Android işletim sistemi yükseltmelerinin yanı sıra üç yıllık aylık güvenlik güncellemelerini alacağını doğruluyor.

Nokia G60 5G'deki bağlantı seçenekleri arasında eSIM destekli çift SIM, 5G, WiFi 6, Bluetooth 5.1, GPS, USB Type-C bağlantı noktası ve 3,5 mm kulaklık girişi yer alıyor.

Nokia G60 5G, Siyah ve Buz renk seçenekleriyle satışa sunulacak.