Snapdragon 7 Gen 1 işlemcisi tarafından desteklenen Huawei Nova 10 serisi Haziran ayında piyasaya sürülecek. İşte detaylar!

HUAWEİ NOVA 10 SERİSİ ÖZELLİKLERİ

Huawei, yeni nesil Nova serisi akıllı telefonlarının geleceğini resmen onayladı . Adından da anlaşılacağı gibi, Nova 10 serisi, Nova 9 serisinin halefi olarak piyasaya sürülecek.

Yeni bir rapor, Huawei Nova 10 serisi akıllı telefonların önümüzdeki ay, yani Haziran 2022'de Çin'de piyasaya sürüleceğini ortaya koydu, ancak gerçek lansman tarihi bilinmiyor.

Çin'den gelen bir rapor, MediaTek yonga setleri henüz kullanılamadığı için Huawei Nova 10 serisinin Qualcomm Snapdragon 778G veya Snapdragon 7 Gen 1 tarafından desteklenebileceğini ortaya koyuyor. Ayrıca telefonların kamera için özel olarak ayarlanacağını da ortaya koyuyor.

Başka bir rapor, Nova 10 serisinin öncekiyle aynı yonga setini kullanmaya devam edeceğini gösteriyor. Bilmeyenler için Nova 9 serisi, Snapdragon 778G 4G çipinden güç alıyordu.

Huawei'nin akıllı telefon için 4G akıllı telefonlara 5G bağlantı desteği sunmak için ekstra bir SIM kart yuvasına sahip olacak özel bir cep telefonu kılıfı da piyasaya süreceği söyleniyor. Şu an itibariyle telefon kılıfının Huawei tarafından mı yoksa üçüncü taraf bir üretici tarafından mı geliştirileceği bilinmiyor ancak bu, 5G desteği eklemek için iyi bir çözüm gibi görünüyor.

5G destekli telefon kılıfının, bu yılın Haziran ayında veya üçüncü çeyreğin sonunda Huawei Nova 10 serisi akıllı telefonlarla birlikte piyasaya sürülmesi bekleniyor. Şirketin Çin pazarı için lansman tarihini yakında onaylamasını bekliyoruz.