Öncelikle bütün dünyayı etkisi altına alan ve en son verilere göre ülkemizde de ‘ On Sekiz ‘ e dayanan o malum “ coronavirüs “ nedeniyle boş tribünler karşısında oynanan futbol ligimizi domine eden her iki ekibimize de yakışmadı..

Öyle ki Süper Lig’den bi haber birisi bu karşılaşmayı izleseydi ‘ bu gerek Başakşehirspor gerek Trabzonspor’un şampiyonluk mücadelesi değil de ununu eleğini duvara asmış iki ekibin kafada ligi bitirdiği yönünde olurdu doğrusu tespitleri..

Onu diyorum ya bu son performanslarıyla hem Trabzonspor hem Başakşehirspor adeta diğer şampiyonluk adaylarına ikramda bulundular..

Trabzonpor’un her ne olursa olsun evinde bana göre şampiyonluk yokundaki en önemli rakibinden üç puanı söke söke almalıydı..

Öyle ki karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus’un Trabzonspor’un penaltısını hiç etmesine aldırmadan..bunu yapmalıydı(!)

Çünkü rakiplerini ekarte edersen Şampiyonluk Kupasına emin ve daha erken ulaşabiliyorsun(!)

Öyle ya da böyle bu zorlu yolda yenemezsen yenilme desturundan hareketle Trabzonspor averajla da olsa liderliğini sürdürmesini bildi..

Aslında böyle zor dönemlerde ne kadar saha içinde kalınmak istense de sonuçta insanız..

Kendimce iki detayı belirtip yazıma son vermek istiyorum..

Son haftalarda Shorloth’ a rakipler olağanüstü önlemler alıyorlar ki Hüseyin hocam Shorloth’u bir şekilde rakiplerinden saklama yönünde tedbirler alacak diye umut ediyorum..

Bir diğer söyleyeceğim şey, belki anımsarsınız – sanırım son dakikaların içinde idi.

Abdülkadir Parmak rakip orta sahasına yönünde önüne bir top düştü ve direk araya yana her türlü gol pası olacak bir pozisyonda topu ayağından fazla açınca hiç olmazsa bir galibiyet golü gelir miydi seçeneği heba oluyordu Trabzonspor’un..

Oysa belli bir tecrübeye erişmiş Parmak’ın o topu bir şekilde ileriye taşıması gerekirdi.

İste orda Obi olaydı diyorum belki bir galibiyet golü gelecek belki de rakibe olan talihsizlikte son bulacaktı..

Hep genç oyunculara sahip çıkmaktan dem vuruyoruz ya işte bu gençlerle her sezon şampiyonluk mücadelesi verilebilir tabi ki..

Lakin kesin Şampiyon olabilmenin yolu Obilerin tecrübe ve oyun öngürülerinden geçiyor(!)...

Hasan Akbaş