Öncelikle ülkemiz üzerinde dolaşan kara bulutlara inat, futbolun o büyülü atmosferinde bizi doksan dakikalığına da olsa mutlu eden her iki takım futbolcularını biri hariç tebrik ediyorum…

Tabi ki o kişide üzerine giydiği futbol elbisesine ihanet eden Quaresma’dan başkası değildi!

Kendisi tepeden tırnağa futbolcu olmuş, lakin sporun o en başta rakibe saygısından asla bir nasip almamış olduğunu gördük.
Keza, bu gece kendi arkadaşlarına ihanet etmesinden de tespitimizde  ne kadar haklı olduğumuzu görmüş olduk.
Kendi taraftarının ağzına bir kaşık bal çalıp, yine kendine oynayan bir Q7 fotoğrafı asıldı Olimpiyat Stadyumuna…

Maça gelecek olursak, Şenol Güneş hocayı üzen bu akşam ki Trabzonspor gelecek haftalar adına olumlu yönde önemli doneler vermiş oldu.
Beşiktaş’ın bütün pas yollarını kilitleyen Şota’nın taktiği, Şenol Güneş’in Trabzonspor’a göre değil de Beşiktaş’ın kendisine göre taktik seçtiği görüldü.
Geçen haftaki MersinSpor karşısında ki on birden sadece Tosiç in olmaması durumu net bir şekilde görmemizi sağladı.

Ve;
Şu gerçek bir kere daha anlaşıldı ki, Şenol Güneş’in ‘’ daha eksiklerimiz var tespitinin  ‘’ yanında, Şota Arveladze’nin ‘’ göndermemiz gereken bir çok futbolcu var, bana on bir Mbia gerekiyor ‘’ demecinin ne kadar isabetli söylemler olduğunu da yerinde tespit etmiş olduk bu akşam ki dev maçı gözlemlerken…

Trabzonspor’un bu akşam ki futbol performansı önleme dayalı bir taktik dizilişin başarıya dönüşmüş olmasının yanında, Şota’nın hafta içi futbolcularına Beşiktaş’ı adeta ezberletmiş diyebiliriz.

Özellikle Cavanda,  Constant, Mbia, Erkan Zengin, Yusuf, Mustafa Yumlu’nun yanında talihsiz bir gol ( birazda rüzgarın azizliğine uğradı denilebilinir ) yemesine rağmen kaptan Onur bu akşam ki zaferin baş mimarları olarak göze çarptılar diyebiliriz.

Erkan Zengin’in sezona muhteşem başlaması Trabzonspor’un özellikle Mehmet Ekici’nin yokluğunu aratmayacak nitelikte oldu.
Trabzonspor’un bu akşam ki sağlam ve sonuca odaklı sabırlı oyunundaki en kilit oyuncu Erkan Zengin oldu diyebiliriz an itibariyle.

Neresinden bakılırsa bakılsın Trabzonspor’un Şota’nın eksik gördüğü birkaç mevkinin giderilmesiyle bu sezon korkulu rüyalar görmeyeceğini umut etmek abartı olmasa gerek.

Beşiktaş karşısında son yıllarda alınan mağlubiyetlerin üzerini örttüğünü düşündüğümüz bu akşam ki galibiyetin rehavetinden an itibariyle kurtulunup, gelecek haftaya odaklanmak elzem olacaktır.

Onca yanlış transferlerin sonrasında, yeniden refize olan Trabzonspor’un bu akşam ki futbolunun daha zenginleşen hoca odaklı hamlelerle kendisini gelecek haftalara olmasını istediği yerlere taşıyacağını umuyoruz.

Umuyoruz, sezonun ilk iki haftasında hem içerde hem dışarda iki zorlu galibiyet alması, Şota hocaya ve futbolcularına bu misyonu kendiliğinden yüklemiştir…

Sonuç itibariyle; bu akşam ki galibiyetin Trabzonspor’a üç puandan çok öte kazanımlar sağladığı gerçeğinin derin derin analiz edilmesi gerekmektedir.

Geçen haftanın başarılı ve oynadığı futbolla  taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Şenol Güneş’in Beşiktaş’na nazire yapan taş gibi bir Trabzonspor izledik…

Dostluk baki kalsın, lakin futbolun güzel tesadüflerine de selam olsun…

Kazanmak güzel, hele İstanbul’da kazanmak bir başka güzel