Trabzonspor’un Antalyaspor karşılaşması öncesi beni en çok düşündüren durum Trabzonspor’un farklı lider olmasından çok hiç yenilgi almamasıydı.

Bu düşüncem her geçen hafta katlanarak artıyordu.

Her oynadığımız karşılaşmada rakiplerin motivasyonu, hırsı, Trabzonspor’a karşı kazanma isteği her geçen hafta her rakipte daha da katlanarak artıyordu.

8 hafta üst üste galibiyet alan ve 15 hafta geride kalırken hiç yenilgi almayan bir Trabzonspor gerçeği vardı.  

Antalyaspor, Trabzonspor’un bu serisine son vererek büyük ses getirmeyi başardı. Şimdi Antalyaspor’da aylarca bu galibiyetin rahatlığı yaşanacaktır. Yenilgisiz takıma yenilgiyi yaşatmanın avantajlarını çok iyi biliyordular ve buna göre maça hazırlanmışlardı.

Trabzonspor’un ezeli rakipleri ise Trabzonspor’un rakiplerinin tribünlerini doldurup, “Trabzon olamazsın şampiyon” tezahüratları yaptırdıklarına birçok deplasmanda şahit olduk.

Ne yani Antalyaspor, Trabzon şampiyon olamazsa siz mi olacaksınız!

Neyse ki, Antalyaspor’un gerçek taraftarı Trabzonspor’a hakaret ederek şampiyon olmasını istemeyenlere tepkisini gösterdiğine şahit oldum. Antalyaspor’un ligde başarılı olması için böyle düşünen taraftarların çoğalması dileğiyle.

Gerçek Antalyasporlu o taraftar aynen şöyle isyan ediyordu… O isyanı ayakta kocaman alkışlıyorum.

”Galibiyetin tadını çıkartın, Trabzonspor’un şampiyon olmaması bizi ne ilgilendirir. Galatasaray’a Fenerbahçe’ye Beşiktaş’a hizmet etmeyin lan! Adam gibi Antalyaspor’u destekleyin…”

Karşılaşmadan bir gün önce Antalya’ya gittim ve şehirde taksicisiyle, esnafıyla, birçok kişiyle görüştüğümde oynanacak karşılaşmadan haberinin olmadığını gördüm. Özellikle şehirdeki Beşiktaşlı, Fenerbahçeli ve Galatasaraylı taraftarların karşılaşmaya ilgisine şahit oldum.

Bundan sonraki haftalarda da muhtemelen benzer durumlara şahit olacağız. Trabzonspor 3 ezeli rakibini yine tribünlerde birleştirmeye devam edecek.

Trabzonspor’un aldığı yenilgi sonrasında Trabzon’a gece yarısı inen takıma verilen destek ise bu sene inanmışlığın en net göstergesiydi.

16 karşılaşmada tek yenilgisi olan Trabzonspor’a yakışır bir karşılama oldu.

Sosyal medya trolleri yine devredeydi. Bir yenilgiden kendine kaos ortamı çıkartmaya çalışanları da gördük. Neyse ki artık Trabzonsporlu taraftarlar kenetlenerek ortak hareket ediyor ve gereken hamleyi anında gerçekleştiriyor.

Futbolda yenilgilerin de olacağını bilerek, bu yolun sonunun şampiyonluk olacağına inanıp her gün destek olan Trabzonsporlular, “Ant içtik içtik bu sene ant içtik, çok şehitler verdik, senden vazgeçmedik. Bu sene şampiyon olmaya Vallahi yemin ettik.” Tezahüratları ile geceyi inletti.

Trabzonspor’un şampiyon olacağına inanmayanlar gölge yapmaya kalkmasın, gölge yapmaya kalkanların arkasındaki sırtlanları bir kaşık suda boğacak kadar güçlü bir Trabzonspor taraftarı var! Karanlıkta kalırsınız…