Öncelikle Fenerbahçe' yi ve İsmail Kartal'ı tebrik edelim, Trabzonspor'u iyi analiz edip oyuncularına verdiği takdiği ve nasıl oynayacaklarını iyi çalışmışlar.  İlk yarının ilk çeyreğinde eksik kalmalarına rağmen karşılaşmanın sonuna kadar hırslı ve istekli oynadılar. Maçın kader anı Nwakaeme son dakikalarda direkten dönen şutuydu. 

Trabzonspor, Abdulkadir ve Nwakaeme nin bireysel olarak meydana getirdiği pozisyonlarla Fenerbahçe kalesinde tehlikeler yarattı. Bakasetas ın gününde olmaması Cornelius un boş alan bulamaması Trabzonspor için gol yollarında biraz sıkıntı meydana getirdi. Ancak Trabzonspor'un yakaladığı kritik pozisyonlarda Fenerbahçeli Kim çok önemli müdahaleler yaparak takımının beraberlikle aldığı puan da önemli katkısı oldu. İki takımın kalecileri başarılı kurtarışlar yaptı. Trabzonspor' un attığı gol oyun düzeninin getirdiği kişisel beceriyle atılan gol, Fenerbahçe' nin attığı gol çalışılmış goldü. İki golde alkışı hak ediyor. Vitor Hugo nun yokluğunda Ahmetcan alkışlanacak performans sergiledi. Puchacz ve Peres'in sağ kanatta en uyumlu oynadığı karşılaşmalarından biriydi. Puchacz, Fenerbahçe golündeki serbest vuruşa neden olan faul pozisyonunda daha dikkatli olmalıydı. 

Karşılaşmanın tartışmaya neden olan kırmızı kart pozisyonunda İrfan Can, Siopis'in ayağına yaptığı harekette ayağını geri çekmek istemek gibi bir niyeti yoktu, iyi niyet olmadığı gibi kasti yaptığı bu hareket kırmızı karttı. 

Trabzonspor sadece puan kaybetti, şampiyonluk yolunda bir hafta daha eksildi.