Kendi saha ve seyircisi önünde sezonun son maçına çıkan Trabzonspor kendine yakışan, seyirciye ve futbol severlere zevk ve heyecan veren bir oyun ortaya koydular. Son yıllarda Trabzonspor ile Beşiktaş arasında geçen karşılaşmalar seyir zevki en yüksek mücadele düzeyi maksimum seviyede geçti. Yine böyle bir mücadele daha izledik, sadece izlemekle kalmadık keyif aldık, heyecan yaptık, gençlerle gurur duyduk, Türk futbolu adına umutlandık.
Fakat ne var ki bu umutları böyle art niyetli peşin hükümlü hakemler köreltiyor, siz bakmayın Trabzonspor un galip geldiğine, galibiyetine engel ya da sebep olacak çok kritik ince dokunuşlar var maç içerisinde, Fırat Aydınus belki direk etki etmiyor ama endirek etki ediyor, oyun esnasında gereksiz yerde duruşu Yusuf ve Rodellage nin top kontrollerinde dengesini bozdu, Beşiktaş'ın faul kazandığı pozisyonda Nwakaeme nin topu kazandığı pozisyonda oyunu durdurdu oysa top oyundaydı Beşiktaşlı oyuncu topu kaptırdı oyun devam etmeliydi, akabinde Nwakaeme nin Karıus ile karşı karşıya kalması yüksek ihtimaldi. Son zamanlarda da Abdulkadir üzerinde kendini bırakma veya yere atma algısı oluşturuldu ve bu algı da hakemlerde ön yargı meydana getirdiği çok açık. Maç içerisinde iki pozisyonda Fırat Aydınus un Abdulkadir in kendini bıraktığını ifade eden tavırlarını gördük, oysa pozisyonda  belki faul yok ama Abdulkadir de kendini bırakmıyor boyunun küçük ve fiziksel olarak zayıf olması ikili mücadelede dengesinin kaybolmasına ve rakibin el kol ve omuz hareketleriyle kolay düşürmesine neden oluyor...

Altın yumurtlayan tavuk durumunda olan Abdulkadir ve Yusuf'u izlemenin keyfini yaşadık, taraflı tarafsız herkesimin takdirini kazanan Yusuf tan müthiş bir gol, Beşiktaş savunmasının içinden geçerek adeta  savunmayı dağıtan Abdulkadir den harikulade bir asist izledik. Belki fileleri havalandıramadı ama yaptığı çalımlar, topu ayağında saklaması rakip takım oyuncularını ayak hareketleriyle adeta maymuna çeviren Nwakaeme takım adına hücumda sonuca katkı yapan oyunculardı. Abdulkadir Parmak ve Hüseyin Turkmen in direnç göstermesi takımı ayakta tuttu. Uğurcan müthiş iki kritik kurtarışa imza attı, Aynı iki kurtarış da Karıus tan geldi. Karıus farkın açılmasına engel oldu, Olcay ve Rodellage takımdaki misyonunu tamamlamış, Novak böylesine önemli maçlarda gizli forvet misyonunu yerine getirmeye itina ile devam etti. Beşiktaş da ayakta duran etkili olmaya çalışan tek oyuncu Atiba'ydı.

Sonuç olarak güzel bir oyunla üç puan aldı Trabzonspor, ancak ister istemez 26 topun direklerden geri gelmesi, 5 karşılaşmada son dakikada kaybedilen puanlar "Ahhh" dedirtiyor.