Karadeniz derbisinde Hem Rizespor hem de Trabzonspor için mükemmel oynadılar diyemeyiz ancak çok iyi mücadele ettiler diyebiliriz, aşırı yağmurdan dolayı sahada oyun düzeni kurmak, topu tutmak çok zor oldu. Rizespor Trabzonspor a oranla oyunun hakimiydi, daha istekli ve daha hırslıydılar, golü de erken buldular, Trabzonspor a baskı uygulayıp gol pozisyonlarına girip tehlike yarattılar, kalede Uğurcan çok başarılıydı, Rizespor maç boyunca tek gol atabildiyse bunda en büyük pay tartışmasız Uğurcan Çakır'ındır. 

Trabzonspor ikinci yarıya kazanmak için çıktı, ancak oynanan oyun kazanmak için yeterli değildi, Ünal hoca Sturridge Husseini değişikliği yapınca oyununda seyri değişti, beraberlik golü gelince, Trabzonsporlu oyuncular galibiyet golünü atacaklarına inandılar, hırslandılar, çalıştılar, koştular ve sonuca ulaştılar. Geçtiğimiz hafta Sturridge için oynadıkça daha iyi olacağını söylemiştik, Sturridge üzerine koymaya uyum sağlamaya başladı, attığı şut direkten dönmese müthiş bir gol ile maça adını yazdıracaktı. 

Sonuç olarak Trabzonspor çok kritik bir üç puan aldı, puan durumu olarak 3. Sıraya yerleşti. Yoğun yağış altında müthiş mücadele eden iki takımı da kutluyorum, haftanın en heyecanlı ve mücadeleci karşılaşmasını izledik.