Görmeyen Gözde Şaşılık Ameliyatı Yapılır Mı? Görmeyen Gözde Şaşılık Ameliyatı Yapılır Mı?

Fitre 2024 ne kadar?

Fitre, dinimizde bir ibadet ve sosyal yardım olarak önemlidir. Dinimizde zengin olanın fakire yardımcı olması güzel ahlakı temsil eder. Fitre fakirlerin ihtiyaçlarını giderebilmek ve bayramın tüm sevincini herkesin ortak bir şekilde yaşaması için bir vesiledir. Fitre vermenin öneminden bahsetmek gerekirse ihtiyaç sahibi kimselere yardım edebilmek ve Ramazan bayramında gıda ve benzeri temel ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olunmasıdır. Bunun yanı sıra fitre Ramazanın içerisinde bulunan orucun da tamamlanmasını sağlar, oruç ibadetlerini tamamlamalarına ve manevi yükümlülüklerini yerine getirmelerine yardımcı olur. Dayanışma ve denge ortamının oluşmasını sağladığından fitre zengin ve fakir arasındaki uçurumu azaltır. Bu durum da toplumda daha dengeli bir yapı oluşturur. Bizler yaptığımız her ibadeti öncelikli olarak Allah için yaparız. Sevap kazanmak ve hayırlı işler yapmak bireysel olarak da bizlerin takva seviyesini arttıracaktır.  Zenginler, fitre vererek hem maddi olarak yardımcı olurlar hem de manevi olarak sevap kazanırlar. Fitre vermek mallarımızın bereketini arttırırken güçlenmesini ve bereketlenmesini de sağlar. Fitre 2024 ne kadar? sorusu Ramazan yaklaştıkça merak edilen konular arasına girmiştir. Fitre 2024 ne kadar? Sorusunun bu kadar merak edilmesi belirli bir yüzde ile maldan verilmemesinden kaynaklanmaktadır. Fitre 2024 ne kadar sorusunun muhatabı Diyanet İşleri Başkanlığıdır. Başkanlığın açıklamalarına göre 2024 yılı için fitre ücreti 130 TL (Yüz Otuz Türk Lirası) olarak belirlenmiştir.  Sizler de fitre yardımlarınızı yapmak için Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak yürüttüğümüz fitre bağışları projemize göz atabilir ve bağışlarınızı, Banka yoluyla, Online sistem üzerinden, 7/24 açık çağrı merkezimizden, PTT ile bağış yaparak, E-kart ve SMS yoluyla da bağışlarınızı derneğimize iletebilirsiniz. Yurt dışı bağışlarınız için de USD VE EURO birimleri üzerinden bizlere bağışlarınızı güvenli bir şekilde iletebilirsiniz. Bunun yanı sıra Ramazan ayı boyunca devam edecek olan fidye, fitre, Fıtır, sadaka, ekmek dağıtımı, kumanya dağıtımı, bayramlık kıyafet, bayram harçlığı, zekât ve sadaka yardımlarımız da bağışta bulunabilirsiniz.  Bir umuttur Ramazan sloganıyla çıktığımız bu yolda siz hayırsever vatandaşlarımızın derneğimize ve yardımları ulaştırma sürecimize olan desteklerini önemsiyoruz.

Deprem bölgesi bağış

Deprem bölgesi bağış kampanyalarımıza Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak devam ediyoruz. Doğal afet sonucu yaşanan zorlukların ve problemlerin farkındayız. Biliyoruz ki deprem bölgesi bağış yapmak, toplumsal dayanışmanın ve insani yardımın önemli bir göstergesidir. İhtiyaçların Karşılanması konusunda oldukça ciddi sorun yaşanan deprem bölgeleri, deprem gerçekleştikten sonra acı bir çok tabloya şahitlik eder. İnsanlar yakınlarını, evlerini, eşyalarını ve en önemlisi hayatlarını kaybetmiş olabilirler. Deprem sonrası yiyecek sorunları, su ve temel ihtiyaç problemleri yaşanmaya başlanır. Kış ayı ise kıyafet ve ısınma sorunları da bunların ardından gelir. Bu sebeplerden dolayı acil müdahale ihtiyacı doğmaktadır. İlk müdahale ekipleri, kurtarma operasyonları ve acil tıbbi yardım için fon sağlanması bu bağışlarla mümkün olabilir. Bunun yanı sıra yeniden insanların hayata bağlanması ve rehabilitasyon süreçlerinin de devam ettirilebilmesi için deprem sonrası ikincil müdahale alanına geçilmiş olunmaktadır. Depremin ardından hasar gören altyapıların, evlerin, okulların ve hastanelerin yeniden inşası uzun vadeli bir süreç gerektirir. Bağışlar, bu yeniden yapılanma sürecine destek sağlar. Toplumsal bir dayanışma ortamının sağlanması ve depremzede vatandaşlara moral verilmesi de iyileştirmenin ikincil aşamasında yer alan faaliyet alanlarıdır.  Depremzedeler yakınlarını kaybetmiş olabilir ve tüm hayatlarını bir beton yığınının altında bırakmış olabilir. Böyle anlarda onlara toplum olarak yanlarında olduğumuzu hissettirebilmek oldukça önemlidir. Yapılan yardımlar oraya gönderilecek profesyonel ekiplerce tüm bu motivasyon ve moral ortamının oluşmasına da katkıda bulunacaktır. Deprem bölgesi Bağış sayesinde depremin getirdiği etkileri azaltacak, çocuk, yaşlı, hamile, dul ve yetimlerin ellerinde belki bir sıcak eldiven, odalarında belki bir sıcak soba ve üstlerinde bir sıcak mont olarak ellerinden tutacaktır. Kömür yardımı 200 TL (İki Yüz Türk Lirası),  Kışlık bot ve mont yardımlarımız 750 TL (Yedi Yüz Elli Türk Lirası) ve soba yardımı ise 2.250 TL (İki Bin İki Yüz Elli Türk Lirası) olarak derneğimiz tarafından en asgari düzeyde belirlenmiştir. ‘’KIŞ’’ yazıp 3157'ye SMS göndererek 15 TL deprem bölgesi bağış kampanyasına katkıda bulunabilirsiniz. Dernek yetkilileri ile iletişime geçmek için 0 553 886 7777 numaralı telefonu arayarak daha fazla bilgi alabilir ve siz de bu önemli projeye destek olabilirsiniz.

Zekât kimlere verilir

Dinimizde zekat ve sadaka gibi sosyal yardımlaşma kurumları üzerine güçlü bir vurgu yapar. Bu vurguya örnek olarak, ‘’Namazı kılın, zekâtı verin, önceden kendiniz için yaptığınız her iyiliği Allah'ın katında bulacaksınız Şüphesiz Allah, yapmakta olduklarınızı noksansız görür (Bakara suresi 110)’’ ayeti örnek gösterilebilir. Bu ayetin dışında da Ebu Hüreyre (r.a.)’den rivayet edildiğine göre Rasulullah (s.a.v.), Allahu Teala şöyle buyurdu demiştir: “Ey Adem oğlu, infak et sana da infak olunsun.” (Buhari, Tevhid 35, Müslim, Zekat 36) infak etmek bu hadiste nafaka vermek, yardım etmek anlamında kullanılmıştır. Yani peygamberimiz bizlere yardım edin ki yardım görebilin mealinde bir öğütte bulunmuştur. Unutulmamalıdır ki dünya hayatında kimsenin yeri, konumu, hayatı ve bu günkü hali garanti altında değildir. Zenginken, maddi durumu yerindeyken yardım yapmayan, infak olmayan kimseler bu durumdan düştüklerinde yanlarında onlara da yardım edebilecek kimse kalmaz. Bunun yanı sıra bu dünya hayatında nasıl bir halde olursak ahret hayatında da aynı durumlarla hemhal olacağız. Bu sebeple yardımın, iyilik ve güzelliğin değerinin farkına varmalı, din dil ırk ve renk ayırt etmeden gönül coğrafyamızın ulaştığı her yere yardım elimizi uzatmalıyız. Zekat kimlere verilir sorusu da oldukça merak edilen konular arasındadır. Zekâtlarımızı verirken de durumunu en iyi bildiğimiz en yakınlarımızdan işe başlamalıyız. Kişinin alt ve üst soyuna zekat mahiyetinde yardımcı olması mümkün değildir. Bu yardım zekât hükmüne geçmez. Yardım edeceği kişinin gerçekten yardıma ihtiyacı olması gerekir. Kişi anne, baba, nene, dede, çocuk ve torunlarına zekat veremez. Fakat kardeşleri, kardeş çocuklarına zekât verilebilir. Zekât kimlere verilebilir sorusunun cevabı, Kişiler durumu bildiği en yakınlardan kardeş, yeğen, amca, hala, dayı, teyze, akraba, komşu ve arkadaşlarından sırasıyla zekât vereceği kişileri gözden geçirmesi tavsiye olunur. Yeni dönemde herkesin çalışarak para kazanabilmesi ve zekat verilebilecek kişi sayısının etrafınızda azalması neticesiyle bizler Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak ihtiyaç haritaları belirleyerek yoksul ve ihtiyaç sahibi kimselerin tespitini yapıyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın gönderdiği zekatları da bu kişilere birinci elden ayni ve nakdi yardım olarak ulaştırıyoruz.