Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında sahasında İngiltere temsilcisi Liverpool’u konuk etti. RAMS Park’ta oynanan mücadelede sarı kırmızılı ekip rakibini 1-0 mağlup ederek önemli bir avantaj elde etti.

Karşılaşmanın tek golü mücadelenin ilk dakikalarında geldi. Galatasaraylı futbolcu Mario Lemina’nın attığı gol, temsilcimizin sahadan galibiyetle ayrılmasını sağladı.

LEMINA ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE TARİHE GEÇTİ

Galatasaray karşılaşmaya etkili başladı ve erken dakikalarda golü buldu. Mücadelenin 9. dakikasında Gabriel Sara’nın sol kanattan kullandığı kornerde Victor Osimhen topu altıpas içine çevirdi.

Pozisyonu iyi takip eden Mario Lemina, Liverpool savunmasının arasından yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Bu golle Galatasaray 1-0 öne geçti.

Gabonlu orta saha oyuncusunun attığı bu gol aynı zamanda Şampiyonlar Ligi kariyerindeki ilk golü olarak kayıtlara geçti.

UĞURCAN ÇAKIR KALESİNDE GÜVEN VERDİ

Liverpool karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında beraberlik için baskı kurmaya çalıştı. İngiliz temsilcisi özellikle kanat organizasyonlarıyla Galatasaray savunmasını zorladı.

Wanda Nara’nın Spalletti Paylaşımı Gündem Oldu
Wanda Nara’nın Spalletti Paylaşımı Gündem Oldu
İçeriği Görüntüle
  1. dakikada Liverpool’un Wirtz ile geliştirdiği atakta kaleci Uğurcan Çakır kritik bir kurtarış yaparak gole izin vermedi. Başarılı kaleci yaptığı müdahaleyle takımının üstünlüğünü korumasında önemli rol oynadı.

GALATASARAY ÖNEMLİ AVANTAJ ELDE ETTİ

Sarı kırmızılı ekip, taraftarının da büyük desteğiyle sahada disiplinli bir oyun sergiledi. İlk maçta alınan 1-0’lık galibiyet, Galatasaray’a tur için önemli bir avantaj sağladı.

Temsilcimiz, rövanş karşılaşmasında elde ettiği bu skor avantajını koruyarak UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükselmeyi hedefliyor. RAMS Park’ta oynanan mücadelede taraftarların oluşturduğu atmosfer de galibiyette önemli rol oynadı.