Trabzonspor kurulmuş bir makine düzeninde oynamaya devam ediyor. İyi de oynasa kötü oynuyor gibi de gözükse kolay kolay pozisyon vermiyor, gol yemiyor ve bir şekilde atmasını biliyor.

8 Mart 2021 tarihinden bu yana 520 gündür Trabzon’da yenilmiyor. 520 gündür sadece 3 yenilgisi var. 

Bunlar tesadüf değil.  Makine düzeninde oynamanın bir sonucu. Bu sezon da üçten fazla yenilgi almaz zaten. Zira sistem ile oynayan takımlar tesadüfen yenilir, sistemsiz oynayan takımlar tesadüfen kazanır.

Trabzonspor’un kadrosu da oyun sistemi de bu ligin çok üzerindedir ve bundan sonra da kazanmaya devam ederek lig şampiyonluğunu rahatlıkla kazanacak güçtedir.

Bundan yana bir endişemiz yok fakat başka endişelerimiz var.

Sezonun daha başındayken hakem heyetinin garip kararları Hatayspor maçının önüne geçti.

Abdülkadir Bitigen Hatayspor’un Trabzonsporlu futbolcuları sindirmeye yönelik sert faullerine ses çıkartmadı. Riberio’nun Bakasetas’ı tahrik edip attırmaya yönelik hareketlerine sessiz kaldı. Hakemin kendilerini cezalandırmadığını gören Hatayspor’lu futbolcular faullerini daha sertleştirdiler.

Yan hakem iki pozisyonda bir metre geriden gelen Trezequet’ye ofsayt bayrağı kaldırarak olası iki gol pozisyonu kesti.

45. dakikada kullanılan kornerde Trezequet’in arkasından itilerek düşürüldüğü net olarak görünürken VAR’da Özgür YANKAYA sessiz kaldı.

Tabiri caizse ince ince yaptılar işlerini. Trabzonspor maçı kazanınca pek çok kimse bu olanlara takılma gereği duymamış olabilir ancak bu bana 2019-2020 sezonundaki kirli senaryoyu anımsatıyor.

Peki kimdir bu Abdülkadir Bitigen ve Özgür YANKAYA?

Türk futbolunu örümcek ağı gibi ele geçirmiş olan Göksel Gümüşdağ ile bir bağlantıları var mı?

Peki bu Göksel Gümüşdağ kimdir?

Dizi figüranlığından, Arif ve Okan’ın oda arkadaşlığından buralara kadar nasıl gelebildi?  Buna Allah yürü ya kulum nasıl dedi?

Bu kadar kısa süre içinde bir futbol kulübü satın alacak kadar önlenemez yükselişinde, Türk futbolunu örümcek ağı gibi örerek ele geçirmesinde Cumhurbaşkanı’nın özel kalem müdürü ve Emine Erdoğan’ın yeğeni ile evlenmesinin bir rolü var mıydı? Bilemiyoruz. Kim bilir bilmediğimiz daha neler vardır?

2019-2020 sezonunda Trabzonspor’un şampiyonluğu göstere göstere çalınırken sürekli olarak Başakşehir’in maçlarına verilen hakemler vardı.

Hatta Trabzon Barosu bu hakemler hakkında suç duyurusunda bulunmuş ancak Cumhuriyet Başsavcılığı bu iddialarla ilgili olarak araştırma, soruşturma gereği duymamıştı.

Siz şu tesadüfe bakın ki mart ayında açığa alınan ve sonra geri getirilen hakemler de hemen hemen aynı hakemlerdi.

 İşte o listedeki hakemlerden ikisiydi Abdülkadir Bitigen ve Özgür Yankaya.

Mart ayındaki bu hakem operasyonuna karşı başta Göksel Gümüşdağ olmak üzere bazı İstanbul takımları kıyameti koparmış ve akabinde bu hakemler göreve geri döndürülmüştü.

Bir süre sonra Nihat Özdemir “istifamın sebebi Göksel Gümüşdağ’ın isteklerini yerine getirmemiş olmamdır” şeklinde oldukça şaibeli, manidar ve ucu açık bir açıklama yaparak istifa etmiş, ettirilmiş ya da etmek zorunda kalmıştı.

Göksel Gümüşdağ’ın istekleri neydi öğrenemedik. Demokratik ve özgür basının olduğu ülkelerde gazeteciler bu işin üzerine giderdi ama hiçbir gazeteci gitmedi ya da gidemedi.

Göksel Gümüşdağ’ın sadece hakem camiasında değil TFF Yönetiminde, TFF Kurullarında, PFDK ve Tahkim Kurulunda, MHK’de adamlarının olduğunu sağır sultan biliyordu ancak nedense kimse buna ses çıkarmıyor, çıkaramıyordu.

Velhasılı kelam, denenen ama yıkılamayan bu yapılanma bu sezon bize “dur bakalım” diyerek 2019-2020 sezonundaki o iğrenç tiyatroyu yeniden sahneye koymak isteyebilir.

Umarım ben çok şüpheciyimdir ve yanılıyorumdur.

Güzel günlerde buluşmak ümidiyle…