Avcı hoca Trabzonspor’a gelirken dalgalı Karadeniz’i seçtiğini söylemişti.

Avcı hocam işte size tam da bahsettiğiniz dalgalı deniz.

Ancak bu dalgalar tamamen suni ve gereksiz. Bakalım bu dalgalı denizde gemini yüzdürebilecek misin?

Farkında olmadan bir kaşık suda gereksiz ve suni fırtınalar çıkartarak camiayı daha da kırılgan ve istikrarsız hale getiriyorlar.

Dışarıdan bilmeyen biri gelse takımın haftalardır yenildiğini, ligin dibine demir attığını, şampiyonluk yarışında havlu attığını sanır.

Oysa Trabzonspor geçen senenin 6.haftasındaki puanından ve liderden sadece 4 puan geride.  Üstelik de daha sezonun başı.

Ne oldu? Trabzonspor şampiyonluk yarışında havlu mu attı? Avrupa’dan tamamen mi elendi?

Nedir bu yaygara?

Bu camia istikrarı sevmiyor mu? Sürekli yönetim krizleri çıksa, altı ayda bir hoca değişse daha mı iyi olacak?

Avcı hoca ağzıyla kuş tutsa kuşun kanadı niye renkli değil diyebilecek potansiyelde bir kısım taraftar ve yerel medyamız var maalesef.

Trabzonspor bu gereksiz, saçma ve suni duruma nasıl geldi ya da getirildi?

Avcı hoca geçen sezonki kontrollü, pragmatist futbol ile ezici bir şampiyonluk alırken bile futbol profesörü bir kısım taraftarımız ve yerel basınımız tarafından sürekli olarak göze hoş gelen futbol oynatmamakla eleştirildi.

Avcı hoca da muhtemelen bu eleştirilerin etkisinde kalmış olacak ki yeni sezonda sistem değişikliğine gitmeye kalkıştı.

Bu sistem değişikliğine uygun fırsat transferi yapabilmek için pek çok transfer geç yapıldı.

Sistem değişikliği, ağır sakatlıklar, yoğun maç programı, yeni transferlerin uyumu derken Trabzonspor bir zor bir değişim ve geçiş döneminden geçiyor. Değişimler de her zaman zor ve sancılı olur.

Bu değişim ve geçiş sürecinin farkına varamayan futbol duayeni bir kısım Trabzonspor taraftarının sosyal medyada yarattığı paniğe ayak uyduran yerel medya Avcı hocayı baskı ve stres altına almaya başladı.

Avcı’nın baskı ve stres altında olduğu son zamanlardaki hareket, mimik ve konuşmalarından rahatlıkla anlaşılıyor. Hiçbir insandan böyle bir baskı ve stres altında rahat çalışmasını, doğru kararlar almasını bekleyemezsiniz.

Zaten zor bir süreçten geçen Avcı hoca bu baskı ve stres altında yanlış kararlar vermiş olabilir ve bundan sonra da verecektir.

Trabzonspor yönetimi, taraftarı, medyası ile kritik bir sınavın eşiğindedir.

Zira Trabzonspor ağır sakatlıklar, yeni transferlerin uyum süreci, maç yoğunluğu, Avcı hocanın baskı ve stres altında olması sebebiyle Eylül ve Ekim ayında oynayacağı kritik maçlarda muhtemelen puanlar kaybedecektir.

Camia bu süreçte ya bilinçli ve sabırlı hareket edip hocasının ve takımının arkasında durarak bu süreci atlatacak ya da sabırsız ve panikle hareket ederek hocasını ve takımını daha da baskı ve strese sokup bu süreçten ağır yaralar alarak çıkmasına sebep olacak.

Karar sizin!

Avcı hocam yol yakınken Twitter hesabını kapatmanı naçizane tavsiye ederim. Yoksa çok daha fazla baskı ve stres altına gireceksin.

Ve bir önerim de sayın başkana ve yönetim kuruluna olacak.

Geçen seneden beri böylesine çok ve ağır sakatlıklar yaşayan başka bir kulüp yok. Doktor ve fizyoterapist ekibinin yeterliliğini sorgulama zamanı gelmedi mi?

Ve bir sözüm de dünkü maçın 45.dakikasında yüzüne vurulmuş gibi yapıp kendini yere atarak Marc Bartra’yı oyundan attırmaya çalışan, Trabzonspor ceza sahası içinde kendini yere atıp hem futbolcu meslektaşlarının hem de eski takımının hakkını gasp etmeye çalışan Yusuf Sarı’ya;

Sen ne zekisin ne çevik ne de ahlaklı. Bu kulüp senin gibi bir futbolcuyu göndermekle ne doğru bir karar vermiş.

Güzel günlerde buluşmak umuduyla…