Trabzonspor muhteşem bir sezonun ardından güçlenerek yoluna devam ediyor. Cumartesi akşamı almış olduğu net skor ile başarısını başka faktörlere bağlayarak küçümseyen rakiplerine bir şampiyonluk ile yetinmeyeceğinin mesajını vermiştir.

Ancak surlarda sadece bir gedik açıldı ve bayrak dikildi. Sıra bu kirli futbol düzenine ilelebet son vermek. Bu da ancak art arda şampiyonluklar kazanıp Şampiyonlar Ligi gruplarına kalarak sağlanabilir.

Trabzonspor bu sezon kazanacağı şampiyonluk ile geçen sezonki şampiyonluğunu taçlandırmalı ve perçinlemelidir. Başarısının tesadüf olmadığını, artık her sene al gülüm ver gülüm şeklinde bir İstanbul takımının şampiyon olamayacağını göstermelidir.

İstikrarlı yönetimi, kendisini sürekli geliştiren, profesyonelce çalışan taktisyen teknik direktörü, omurgası bozulmamış ve takviyelerle güçlenmiş, şampiyonluğun özgüvenini taşıyan istikrarlı, karakterli futbolcu kadrosu, takımı ile bütünleşmiş fedakâr ve cefakâr taraftarı ile şampiyonluğun en güçlü adayı yine Trabzonspor’dur. Trabzonspor geçen sezonun 9.haftasında aldığı liderliği bırakmadan yoluna devam edecektir.

Hazırlık maçlarının suni sonuçlarına aldanarak sosyal medyada panik havası estiren bir grup negatif ve karamsar taraftarımız da Trabzonspor’un güçlenerek yoluna devam ettiğini cumartesi akşamı umarım görebilmişlerdir.

Her ne kadar rakibi kendi kalibresinde olmasa da ve muhteşem bir oyun oynamasa da kurulu bir makine düzeninde, taktik disipline bağlı kalarak oynayan Trabzonspor rakibine ciddi bir pozisyon vermeden net bir skor ile Süper Kupa’nın sahibi olmuştur ve gelecek haftalar için çok iyi sinyaller vermiştir.

Geçen sezon neredeyse sol beksiz, sağ stopersiz oynamasına ve birçok mevkide ciddi sakatlıklar yaşamasına rağmen ligi domine eden Trabzonspor bu mevkilerdeki eksiklerini tamamlayarak ve güçlenerek yoluna devam etmektedir.

Şu da görüldü ki ciddi bir sakatlık yaşanmazsa Trabzonspor Eren Elmalı ile artık sol bek sorununu çözmüştür. Eren ilerleyen haftalarda bize “iyi ki varsın” dedirtecektir.

Aynı şekilde sağ bek Larsen daha ilk resmi maçında ne kadar isabetli bir transfer olduğunu gösterdi. Üstelik 2021 yılı Ekim ayından beri resmi maç oynamamış olan Larsen oynadıkça daha da ritmini bulacaktır. Golden sonraki sevinci, yüksek aidiyet duyguları ve iş ahlakı, müthiş savunması, pozisyon bilgisi, oyun zekâsı, hücuma katkısı ile Trabzonspor’un sağ kanadı artık emin ellerde.

Trabzonspor uzun yıllar sonra aynı anda kaliteli bir sağ ve sol beke sahip oldu. Beklerin hızı, hücuma katkıları ve önlerinde oynayan Trezequet ve Visca’nın süratleri de dikkate alındığında Trabzonspor bu sene takım olarak hızlanacak ve geçiş hücumlarından çok daha fazla pozisyon bulacaktır.

Sürati, adam eksiltmesi, takım oyununa yatkınlığı, takım savunmasına katkısı ile Trezequet oynadıkça ritmini bulacak ve rakiplerin kâbusu olacak. Trezequet’den bu sene çift haneli gol ve asist rakamları bekliyorum.

Oynadıkça, günden güne daha iyiye giden Kouassi adeta yeni bir transfer gibi.

Tecrübeli, atletik, hızlı ve en önemlisi savunmadan oyun kurabilen sağ ayaklı bir stoper ile oyunu iki yönlü oynayabilen üst düzey bir 6-8 numara transferi de yapılabilirse pazıl tamamlanmış olacak. İsviçre çakısı gibi her mevkide oynatılan Dorukhan, gerçek mevkii olan orta sahaya geçerek orta sahamıza büyük bir zenginlik ve güç katacaktır.

Ve bütün bu transferlerden çok daha önemli başka bir transfer yapılması gerekiyor ki o da iyi bir doktor, fizyoterapist ve sağlık ekibidir. Şampiyonluk sezonunda Trabzonspor’un en ciddi ve en amansız rakibi sakatlıklar olmuştu. Bu derece ciddi, uzun süreli sakatlıklar yaşanmasaydı Trabzonspor mart ayında şampiyonluğunu  ilan    etmiş olabilirdi.
 

Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağımızı da hesaba katarsak futbolcular geçen sezona göre daha fazla yıpranacak ve sakatlıklara daha yatkın olacaklardır. Bu sebeple tipik bir Orta Doğu ülkesi zihniyetiyle ve ahbap çavuş ilişkisiyle liyakatsiz doktor ve sağlık ekipleri almak yerine gerekli bütün araştırmalar yapılarak, ince eleyip sık dokuyarak bu işe en uygun ve en iyi doktor, fizyoterapist ve sağlık ekibi ile anlaşılmalıdır.

İstanbul takımları Trabzonspor’un efsanevi şampiyonluğunun refleksi ile çok fazla transfer yaptılar ve kâğıt üstünde çok güçlendiler. Trabzonspor bu koşullarda geçen seneki kadar kolay bir şampiyonluk kazanamayabilir. O yüzden Trabzonspor taraftarı geçen seneden daha sabırlı olmalı daha dirayetli durmalıdır. Art arda puan kayıpları bile yaşasak negatifliği, karamsarlığı, homurdanmayı bırakmalı ve maçın son düdüğüne kadar sabırla takımını desteklemeli ve düştüğünde ayağa kaldırmalıdır.

Biz inadımızla ve sabrımızla şampiyon olduk. Aynı inat ve sabırla kenetlendiğimizde mayısların bizim olacağından en ufak bir şüpheniz olmasın. Bunu geçen sezon bizzat yaşadık ve gördük.

Şimdi yeni sezon, yeni hedefler, yeni umutlar ile geleceğe onurla, gururla, güvenle bakma ve yeni başarılar için kenetlenme zamanıdır.

Yeni sezon takımıza, taraftarımıza ve şehrimize hayırlı uğurlu olsun!

Güzel günlerde buluşmak ümidiyle…