Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu gündemi bir anda değiştirmeyi başardı.

Her zaman her ortamda çok zeki bir insan olduğunu dile getirmişimdir.

Fakat fazla zeki olmak, insanların aklıyla alay etmeyi gerektirmez.

Göreve geldikten sonra As Başkan öğütme makinesine döndünüz. Yazmış olduğunuz senaryoda kendinizi güçlendirirken gelen şampiyonluklarda sizin yanınızda olanları da yakmayı hedeflediğiniz net şekilde gözüküyor.

Zamanında rahmetli Özkan Sümer’e karşı verdiği mücadeleden mağlup ayrılınca Trabzon şehrinden ve Trabzonspor’dan uzunca bir süre uzak kalan sayın başkan, şehrin gerçeklerinden de bir haber kalmış.

Özkan Sümer ile verdiği mücadelede Sümer’e yakın olan gazeteci Hasan Al’ı mahkemeye verdiği gibi bu yazımın ardından beni de mahkemeye verme hakkı vardır. Bundan da mutluluk duyar ve yazımın ispatlanmasına aracılık ettiğiniz için de kendisine teşekkür ederim.

Şimdi gelelim Ahmet Ağaoğlu’nun başkanlığını yaptığı Trabzonspor’a verdiği zararlara…

Yazıyorum şimdi tek tek, tane tane…

Trabzonspor’a istediğiniz teknik direktörü getiremediniz. Çünkü Newton ısrarın ile bu kredinizi doldurmuştunuz. Dönemin As Başkanı Mehmet Yiğit Alp, gitti Trabzonspor’u şampiyon yapan teknik direktör Abdullah Avcı ile anlaştı ve takıma getirdi. Siz ise ne yaptınız, takımın hocası ile alakalı olarak, gelen kupaları da hiçe sayarak göreve geldiği günden bugüne kadar her ortamda teknik direktörünü hedef aldın. Kendiniz Abdullah Avcı’yı istemediğiniz için, Trabzonspor teknik direktörüne karşı söylenmeyecek ifadeler kullandınız. Yalan ise yalan diyeceksiniz ben de bunu mahkeme yoluyla ispat edeceğim. Trabzonspor teknik direktörüne karşı verdiğiniz mücadelelere rağmen, şampiyonluk ve kupalar geldi. Yani Trabzonspor sizin gibi kulislerde hocasını yıpratan bir başkana rağmen şampiyonluklar yaşadı.

Ne Abdullah Avcı, ne Ahmet Ağaoğlu Trabzonspor isminden önemli ve değerli değildir.

Ahmet Ağaoğlu'nun kulislerde gösterdiği tavır, Abdullah Avcı'yı olumsuz yönde etkilediğini basın toplantılarında net şekilde görüyoruz. Demem o ki, ortak sevdamız Trabzonspor'a daha fazla zarar gelmemeli ve doğru yol acil olarak bulunmalı.

Sonrasında Abdullah Avcı "neden benden bahsetmiyor?" triplerine giriyor ve takımın hocasını daha da yıpratmak için mücadeleye girmek yerine, doğru yolu bulmanızı ve Trabzonspor'un başarılarının devamının gelmesini heyecanla bekliyorum.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nin şehrin havalimanına katkı sağlaması için kamulaştırılması ve Trabzonspor’un borcunun bu yol ile kapatılması yıllardır bu şehirde konuşulan bir gerçekken, siz şahsınıza Fatih gemisinin işlerini almak için mücadele verdiniz. O mücadelenizi neden kulüp için vermediniz? Belki kulübün açıklanan borcu bu rakamlarda olmayacaktı ve bununla divan kurulunda övünen bir başkan olarak anılacaktınız. Şahsi işlerinizi yoluna koyarken, Trabzonspor’un tesislerinin havalimanına katılmasından kulübe sağlanacak katkı ve şehirde yeni, daha modern bir tesisin Trabzonspor’a kazanılmasını sağlayamayan bir başkan olarak tarihte yerinizi aldınız.

Trabzonspor Kulübü başkanı olarak açıklama yapıp, sonrasında kulübün resmi hesabı üzerinden kendinizi yalanlayarak bizi ezeli rekabet halinde olduğumuz kitlelere karşı düşürdüğünüz durumun farkında mısınız? Ben bir gazeteci olarak araştırıyorum, soruşturuyorum. Bak ne güzel sizde pilotluk var. Kaptanlık var. İngilizce var. Gazetecilik var. Resmi site üzerinden kendinizi yalanlayacak açıklamalar yapmadan gerekli araştırmaları yapamaz mıydınız?  Söylemlerinizin doğru olmadığını bir söylentiden ibaret olduğu ve yıllardır Trabzonspor’un menfaatleri doğrultusunda konuşulan bir konu olduğunu bilerek, sırf Trabzonspor taraftarını arkanıza alarak şahsınızın güçlenmesi adına yazmış olduğunuz senaryonu sahnelediniz. Peki Trabzonspor markasına vermiş olduğunuz zararın telafisi nasıl olacak? Trabzonspor Kulübü bu kadar aciz midir? Siz gazeteci Ahmet Ağaoğlu olarak konuşmadınız genel kurulda. Trabzonspor Kulübü Genel Başkanı Ahmet Ağaoğlu olarak söz aldınız. Fakat konuşmanız yönetmenin yazdığı spor programlarına benzedi. Açıkça sormak istiyorum yorumculuk yaptığınız dönemi mi özlediniz?

Trabzonspor taraftarını arkanıza alarak racon kestiniz. Kitle şuan arkanızda sayın başkan. Bundan sonra Trabzonspor’a ne kadar katkı sağlayacaksınız? Kulübe neler kazandıracaksınız hepsinin takipçisi olacağım. Gerekli araştırmalara da devam edeceğim. Kulüp başkanı olduktan sonra almış olduğunuz şahsi işlerin de takipçisi olduğum gibi bundan sonrası için de yakın takipte olacağımı belirtmek isterim.

Son sözüm, Trabzonspor’u yıllar önce bırakıp gittiğiniz ve kulübe olan üyelik borcunuzu yıllarca ödemediniz veya maddi durumunuz olmadığı için ödeyemediniz? Durumunuz böyle iken, geldiğiniz an kulübe borcu olanları üyelikten atan bir başkan olarak da tarihte yerinizi aldınız. Divan Genel Kurulu’nda üyelikten atılan Trabzonsporlu kongre üyeleri açıklanırken neler hissettiğinizi de merak ediyorum.