Karşılaşma iki takım içinde güzel başladı. Konyaspor sol kanatları kullanarak, Trabzonspor da  sağ ve sol ortalarla gol pozisyonları bulmaya çalıştı. Trezeguet'in performansı üst düzeydeydi. Neredeyse sahanın her tarafında vardı. Gol bulmaya çalıştı, gol attırmaya çalıştı defansa yardıma da gitti, sahanın en iyisiydi. Verilen iki penaltının birini de gole çevirdi. 

         Karşılaşmanın hakemi Zorbay Küçük iki penaltı kararı verdi. İkisi de doğru karardı. Ancak ilk penaltıdan önce vermesi gereken başka bir penaltı pozisyonu vardı. Var da uyarı yapmadı. Bir diğer hatalı karar, Trabzonspor'un yediği ikinci golde Konyasporlu oyuncu koluyla topu kaleye doğru atıyor hakemin görememesini anlarım peki VAR daki hakemler tam dört dakika boyunca izleyip neden gol kararı verdiler anlamak mümkün değil. Oyuncunun kol hareketi çok bariz görünüyor. Başka bir diğer pozisyonda Konyasporlu oyuncu Oğulcan'ın oyuna girdiği esnada ceza sahası içinde Trabzonspor'u oyuncuyu kelepce gibi kilitleyerek topa hamle yapmasını engelliyor. VAR daki hakemlerin adil düşünüp karar verdiklerini söylemek büyük yalan olur.  

    

           Karşılaşmada iki farklı üstünlük yakalayıp galibiyeti koruyamamak büyük hayal kırıklığı oldu. Erken olsa da şampiyonluk yolunda kaybedilen bu iki puan hesapları yeniden yapmaya, bazı oyuncuların oyuna katkı yapmamasını Abdullah Avcı değerlendirecektir. Dünya kupası arasından sonra beklenen özlenen Trabzonspor için oyuncular, Teknik heyet ve yönetim yoğun mesai yapmalılar yoksa Tribünlere taraftarı çekmek için Abdullah Avcı'nın çağrıları da yetersiz kalabilir.