Beklentinin çok altında bir maç izledik İzmir' de, özellikle ilk yarı bu sezonun en verimsiz ve seyir zevki en düşük karşılaşmalardan birini izledik. Trabzonspor' da Bakasetas ve Nwakaeme'nin ne kadar önemli oyuncular olduğunu bir kez daha anladık. Bu iki oyuncunun yokluğunda Trabzonspor' un ne kadar zorlandığını gördük. Göztepe takımı Trabzonspor'a göre daha fazla mücadele etti ilk yarıda pozisyonlara da girdi fakat değerlendirmede başarılı olamadılar . İlk yarı için futbol adına söyleyecek fazla bir şey yok. 

İkinci yarı ilk yarıya oranla bir tık daha yukarıdaydı oyun kalitesi, Abdulkadir Ömür ' ün performansı karşılaşmanın skorunu belirledi, Gervinho' ya yaptığı asist Hamsik tarzı akıllıca bir ara pas dı. Hamsik ise en verimsiz performansını sergiledi. Şampiyonluğa oynayan takım bazen iyi oynamadan da kazanmayı bilmeli dediğimiz karşılaşmalardan biri oldu ancak Abdullah Avcı şunu iyi bilmeli her zaman böyle kazanamazsın, rakibin her zaman Göztepe gibi olmaz. 

Tabi ki şunu da göz önünde bulundurmak lazım, sakatlıklar ve cezalı oyuncuların eksikliği takımdaki oyun düzenini etkiliyor. Akıcı ve sonuca giden oyun anlayışını her zaman bekleyemeyiz ancak bu kadar durgun ve reaksiyon göstermeyen oyuncu performansı şampiyonluk yarışında takımı sıkıntıya sokar, Abdullah hocanın bu konu üzerinde önemle durmalı. 

Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe' yi yenerek liderliğe yükselen Trabzonspor, Göztepe yi de kendi evinde yenerek liderliğine devam etti.