Trabzonspor maçına kadar uyumsuz ve sistemsiz futbol oynayan Fenerbahçe, karşılaşmanın ilk yarısında mutlak oyunun hakimiydi. Caner'in yerine tercih edilen Szalaı ve sağ kanat Osaı doğru hamlelerdi, Ne yaptığını bilen nasıl oynaması gerektiği gibi oynayan bir Fenerbahçe izledik. İlk yarı bu performansını sonuca yansıtamadıysa bunda en büyük engel Uğurcan oldu. Başarılı eldiven beş net pozisyonda başarılı kurtarışlar yaptı. Ekuban'ın maçın hemen başında sarı kart görmesi performansında etkili oldu. Trabzonspor ilk yarının son beş dakikasında atağa çıkmaya başlayınca Djaniny ve Nwakaeme ile tehlikeli pozisyonlar yarattı. İlk yarının son dakikasında Nwakaeme ile Serdar Aziz arasındaki pozisyonda faul olmamasına rağmen pozisyonun devamını beklemeden faul verdi. Oysa Nwakaeme nin golü atması muhtemeldi, VAR varken pozisyonun devamını beklememesi kafalarda soru işareti bıraktı. 

Kafamızda soru işareti bırakanlar ikinci yarı daki kararlarıyla da hep soru işareti kaldılar. Trabzonspor ilk yarıya göre ikinci yarı daha etkili daha pozisyona giren takım olsa da Fenerbahçe bu ataklara karşılık verdi. Pelkas'ın attığı gol de Serkan' ın hatası olduğu gibi Uğurcan da ters ayakla yakalandı. Bakasetas a yapılan hareket penaltı olmalıydı. 

Fenerbahçe, Trabzonspor' u iyi analiz etti, Nwakaeme ve Bakasetas ın topu alıp kontrol etmemesi için önlem alması galibiyette önemli rol oynadı. Karşılaşma öncesi bir haftalık periyotta medyanın, spor basınının, yorumcuların tüm çabaları Fenerbahçe' nin kazanması içindi, hakem atamaları da dahil olmak üzere, Fenerbahçe nin şampiyonluk yarışından kopmaması için bu maçı kazanması lazımdı ve öyle de oldu.