Dünyada her ülkede etkisini gösteren Korona virüs salgını nedeniyle ülkemizde de olduğu gibi  Uefa ya bağlı tüm liglerde futbol organizasyonları durdu ya da ertelendi.  Bu nedenle futbol kamuoyunda bir süredir önümüzdeki dönemde liglerin durumunun ne olacağı , nasıl oynanacağı oynanamazsa ne şekilde sonlanacağı  yönünde yorumlar yapılıp fikirler üretilmektedir. Bu fikirleri kamuoyuna açıklayanlara , kulüp yöneticileri  başkanlar ve teknik direktörler de dahil oldu. En son Uefa eski aşbaşkanı Şenez Erzik de çıkıp bu konuda açıklama yapması " Oynanmamış ve tamamlanmamış bir lig tescil edilmez " sözleri futbol kamuoyunu yönlendirmek ve Tff yönetiminin kulağına fısıldamaktır.

Öncelikle bu konuya şuradan bakmak gerekiyor, hem Futbol federasyonunun hemde futbol kamuoyunun tüm düşüncelerinin ve zihinlerde geçen senaryoların alt üst olmasının nedeni  Trabzonspor futbol takımının süper ligi 1. Sırada devam ederken ertelenmesi oldu, yoksa Başakşehir lider olsa ya da Galatasaray ligi birinci sırada devam ettirirken ligler ertelense hangi başkan ya da teknik direktör çıkıp bu lig iptal olmalı, oynanmamış kabul edilmeli diyebilir ki ? geçtim onu 2011 sezonunda yaşanan dünyanın en büyük faaliyetli şike olayında şike yapan takımın lehine çalışmalar yapıp , cezasını minimum seviyelerine indirmek için çaba sarfeden , yapılan şike nedeniyle şampiyonluğu tescil edilmeyen ekonomik anlamda da mağduriyete uğrayan takımın aleyhinde çalışan Şenez Erzik ten  , "geriye kalan maçlar oynanamazsa  bu lig olduğu gibi tescil edilir" gibi bir açıklama beklememiz hayalcilik olur.

Peki  neden  tescil edilemez ?

Süper ligde toplam 26 maç oynanmış geriye 8 maç kalmış yani 4/3 ü oynanmış.

Kulüpler;

 İnce eleyip sık dokuyarak oyuncular transfer edilmiş, büyük emek ve ekonomi harcanarak kadrolar kurulmuş,  oyunculara taksitlerini ödemiş, maaşlarını yatırmış, kulüp personellerine  maaşlarını ödemiş, sigortalar yatırılmış, giderler vs. ödenmiş.

Futbolcular ;

Oynanan 26 maç için idmanlara çıkmış, hazırlıklar yapmış, maçlarda yedek yada ilk onbir de oynamış, sezon başında transfer olan oyuncular yeni bir düzen kurmuş ailelerini taşımış yerleştirmiş, kimisi ailelerinden uzak kalmış, ciddi sakatlıklar yaşayıp sağlığını tehlikeye sokmuş.

Taraftar; 

 Sezon başlamadan büyük heyecanla beklenen lig için kimisi harçlığından kimisi maaşın biriktirerek kombine almış, işinden okulundan geri kalmış maçlara gitmiş, yağmurda karda çamurda üşenmemiş takımlarını desteklemek için her türlü fedakarlığı yapmış.

Şimdi siz bu 26 hafta  oynanmış ligi yok mu sayacaksınız ?

Hiç utanmayacak  mısınız ?