Karşılaşma Galatasaray ın kontrollü ve baskılı oyunuyla başladı. İlk çeyrekteki bu baskı Edgar Le 'nin, Vitor Hugo'nun birazda Marlon'un başarılı müdahaleleriyle rüzgarı tersine çevirdi. Nwakaeme nin top tutması ve topu sürmesi rakip ceza sahasında karşılık bulmadı, Djaniny forvette çok yalnız kaldı. İlk yarı, iki takımın karşılıklı atakları ve gol pozisyonlarıyla geçti. Duran top da Vitor Hugo' nun kafa vuruşunda kaleci Okan müthiş kurtardı. İlk yarıda skora yansıyan hazırlanış açısından güzel olan Arda nın tek golüydü. 

Galatasaray' ın oyuncu kalitesi Trabzonspor dan daha üstün, yedek kulübesinde hamle yapacak oyuncu sayısı da daha fazla. Galatasaraylı oyuncular hem oynuyor hem mücadele ediyor, Trabzonsporlu oyuncular sadece mücadele etmeye çalışıyor. 

Trabzonspor da gününde Abdulkadir Ömür'ün ve Ekuban ın eksikliği çok net hissedildi, gol pozisyonlarına giren Djaniny, Afobe ve Abdulkadir Parmak acemice ve bencil davrandılar. 

Afobe' nin 70 li dakikalarda kaçırdığı (Gianini'ye atmadığı) gol pozisyonu maçın kırılma anıydı, o pozisyon değerlendirilebilseydi maçın geriye kalanı çok daha farklı olabilirdi. 

Galatasaray çok pozisyonlara girmeden rahat bir galibiyet elde etti. 

Belki de son zamanlarda hakem kararlarının etki etmediği bir maç oldu, sanırım bunda Trabzonspor'un puan sıralamasında ki yeri etkiliydi. 

Abdullah Avcı çıkarabilecek olduğu en ideal onbiri sahaya sürdü. Zaten çok fazla hamle yapma şansı da yoktu. 

Transfer dönemine kadar Abdullah Avcı en az puan kaybedilecek şekilde gemiyi limana yanaştırmalıdır. Trabzonspor bu kadro ile bu ligi ilk 6 nın içinde tamamlayamaz. Acil olarak nokta transferler yapılmalıdır.