Son yıllarda Trabzonspor ile Beşiktaş arasında geçen karşılaşmalar hep heyecanlı yüksek tempolu geçmiştir, aynı zamanda da bol gollü ve seyir zevki yüksek olması nedeniyle futbolseverlerin merakla beklediği karşılaşmalarda ilk sıralarda gelir. Yine temposu yüksek bir mücadele izledik, karşılaşmaya Beşiktaş'ın daha hücuma yönelik oyun kurgusuyla başladığını gördük ancak Trabzonspor' un kontrol ettiği toplarda Ekuban ve Nwakaeme ile ceza sahasına tehlikeli ortalar yaparak Djaniny ni ve Baker ile gol pozisyonlarına girdi. Baker' in kaçırdığı gol takımın nokta bir forvete ihtiyacı olduğunun göstergesidir. Beşiktaş attığı gol de, Montero'nun adam eksiltmesi ve Abubakar' ın kafa vuruşu çalışılmış bir antrenman pozisyonuydu. Uğurcan müthiş kurtarışlara imza attı. Abubakar'ın attığı gol de Uğurcan' nın ters ayak üzerine durmasına rağmen topu kurtardı, şanssızlığı  topun yan direğe çarparak içeri girmesi oldu. Trabzonspor'un attığı gol de her ne kadar Montero ya çarparak kaleye gitse de Nwakaeme' nin kişisel becerisiydi. 

İkinci yarı iki takım da etkili oyununu devam ettirdi, Vitor Hugo nun attığı golden sonra Beşiktaş, Trabzonspor kalesini baskı altına aldı. Vitor Hugo ve Edgar Le Beşiktaş'ın ataklarını kesti, ceza sahasına gelen uzun ortalara yerinde müdahalelerde bulunarak takımın galibiyetinde önemli pay sahibi oldular. Ancak Vitor Hugo ve Edgar Le' yi överken Uğurcan'ı unutmayalım. Uğurcan Çakır inanılmaz kurtarışlar yaptı, son dakikadaki kritik kurtarışı üç puanın haneye yazılmasıydı. Nwakaeme sol tarafı çökertti, aldığı tüm topları iyi kullandı, Ekuban'ın mücadelesi de saygıyı hak ediyor ama en çok saygıyı Teknik direktör Abdullah Avcı, seyrine doyum olmayacak bir takım inşaa etmeye çalıştı ve yavaş yavaş taşları yerine oturtarak kalıcı bir takım oluşturma gayretinde.. 

Dorukhan'ın gördüğü kırmızı kart doğruydu, direk rakibe taban girerek tehlike bir harekette bulundu Dorukhan,Nskala 'nın  Ekuban'a ceza sahası içinde yaptığı hareketin penaltı olduğu düşünüyorum, diz darbesi Ekuban'ın pozisyonunu bozuyor. 

Trabzonspor bu galibiyetle şampiyonluk adayları arasına girdi, haftaya Denizlispor karşısında alınacak üç puan puan durumunun da seyrini değiştirecek.