Merhaba sevgili okurlarımız öncelikle sizlerinde malumunuz Dünya’nın her yerindeki Trabzon ve Trabzonspor sevgisini sizlere haberlerimle yada çekimlerimle ulaştırmaya çalışıyorum şimdi ki haberim ise ülkemize binlerce kilometre uzaklıktaki Afrika kıtasındaki Ghana ülkesinden

Ghana'daki hikayemizin baş rolünde Hami Gençali isimli vatandaşımız, Hami aslen Trabzonlu olup ailesinin ekmek için göç ettiği Sakarya'da dünya'ya gelmiş bir sevdalımız. Hami baba mesleği olan inşaatçılık ile hayata atılmış ve işinde de gayet başarılı olmuş buda yetmemiş İngilizce İktisat okuyarak burada başarılı olmuş bu kadar azimli bir genci herkes yanında görmek isterdi öylede oldu Hami Avrupa, Amerika ve Asya'dan çeşitli teklifler aldı o ise hepsini elinin tersiyle iterek Dünya'nın gözlerini kapattığı Afrika'yı tercih etti.

Hami Gençali ve ekibi Ghana'da çok sevilmeye başladılar. Bilirsiniz biz Trabzonluların sert yapısı, güldüren mizahı ve mertliği her kesimde olduğu gibi bu Kıta’da da kabul görerek sosyal medya'da birçok kez tıklanma rekorları kırdı. Hami Ghanalı gençlere horon öğretiyor, Trabzon şivesini aşılıyor ve en önemlisi de Trabzonsporlu olmalarını sağlıyor.

Ghana'da sokaklarında dolaşırken Trabzon kültürünü taşıyan bir siyahi gençle muhakkak karşılaşırsınız, bir bakmışsın toprak sahada Trabzonspor forması giyen bir çocuk yada bir evin bahçesinde Sait Uçar dinleyerek ritim tutan Ghanadalılar ile karşılaşırsanız hiç şaşırmayın dostlar.

Hami buraya öyle bir sevgi aşılamış ki, kendini öyle sevdirmiş ki siyahi gençler heran yanından ayrılmıyor bile tabi Hami Gençali buradaki insanların ekmek kapısı da olmuş gençler Hami abi bizim her şeyimiz diyorlar.

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim burada her hafta halk Trabzonspor maçlarını çok yakından takip ediyor. Burada müthiş bir Ekuban sevgisi var bu Bölge’deki herkes Ekuban'ın bir gün onları ziyaret edeceğine inanıyor ve bekliyorlar.

Bende buradan diyorum ki Rabbim Hami gibi gençlerimizin sayılarının artmasını ve Trabzon’umuzu Dünya'da böyle gururla temsil etmelerini nasip eylesin inşallah sevgili okurlarım böyle çok daha farklı haberlerle sizlerle olmaya devam edeceğim sağlıcakla kalın

Ömer Karakaş / HaberTS İstanbul Sorumlusu