Süper ligin en kritik maçını geride bıraktık, öyle bir karşılaşmaydı ki ligdeki neredeyse tüm takımların gözü kulağı bu maçtaydı. Trabzonspor top kontrolü oyun hakimiyeti girdiği pozisyonlar ve etkili oyuncuları ile Konyaspor karşısında net üstünlüğü vardı. Trabzonspor uzun haftalar sonra önemli oyuncu gurubuyla ilk kez bir arada oynama fırsatı buldu, bu maçta da kalitelerini oyun içerisinde yaptığı hareketlerle gösterdiler. Visca'nın golünün ardından Cornelius ve Bakasetas ın direkten dönen vuruşları ağlarla buluşsaydı maç ilk yarıda kopmuş olacaktı, belki de takım geriye yaslanıp daha farklı bir oyun anlayışı sergileyecekti ancak tek gol riskli skor olduğu için Trabzonspor'un oyunu elinde tutması gerektiği gibi oynadı ve bunu da başardı. 

Maçın adamı iki klas gol atan Edin Visca desem Nwakaeme ye haksızlık olur, Nwakaeme desem Cornelius' a, Dorukhan'a, Bakasetas'a ve diğerlerine de haksızlık olur. Trabzonspor takım halinde çok iyiydi, kaleci Uğurcan Çakır ' a çok iş düşmedi, ortasaha da top hakimiyetinde rakipten üstün oynadı, Dorukhan ve Bakasetas oyun kontrolünü rakibe bırakmadı ve hep rakipten bir adım önde oynadı. Siopis sahanın her yerine koştu rakibine fırsat tanımadı. Edin Visca' nın ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha gördük, üç maçta dört gol atarak ara transferde nokta atışı transfer nasıl yapılır olduğunu tüm futbol kamuoyuna gösteren Başkan ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum. Nwakaeme nin sihirbazlığını izlerken tüm futbol severler adeta büyülendi, eminim taraflı tarafsız herkes büyük keyif almıştır. 

Konyaspor'un ortaya koyduğu futbolla bu ligin ikinci sırasında olmasının tesadüf olmadığı ortadadır, Teknik ve takdik bilgisi yüksek teknik direktörü ve kaliteli oyuncu gurubu var. 

Hakem Mete Kalkavan ın Trabzonspor'a bakış açısı ve tavrı hep negatif olmuştur, bugüne kadar yönettiği Trabzonspor karşılaşmalarında sonuca direk etki edecek hatalı kararlar vermişti bu karşılaşmada da yine 40. Dakikada Konyaspor lu oyuncuya ikinci sarı kartdan kırmızı kartı vermedi. Aslında Trabzonspor güçlü oyunu ile  hakemin kararlarına gebe kalmadı. Zaten şampiyonluğa oynuyorsan böyle güçlü ve etkili oyun sonuca getirir, Trabzonspor da bunu yaptı. 

Abdullah hocayı övmeye tebrik etmeye satırlar yetmez, mütevaziliği ve akılcı konuşmaları verdiği mesajlar ile usta bir teknik adam duruşu sergiliyor. 

      Matematiksel olarak netleşmese de Trabzonspor bu ligin % 99 şampiyonudur. Artık bayrakları asma zamanı gelmiştir, sokakları caddeleri süslemeye yavaş yavaş başlanmalıdır, şairin dediği gibi "toprak Bordo kokacak yağmur Mavi yağacak".  İnşallah 81 ilde şampiyonluk kutlanacak. 

Maç esnasında heyecana dayanamayıp kalp krizi sonucu hayatını kaybeden bordo mavi renklere gönül vermiş kardeşimize Allahtan rahmet diliyorum.