Kâğıt üzerinde çok zor bir müsabakaydı, Konyaspor ' un oyun sistemi ve Aykut Kocaman'ın oyun takdik ve düzeni zorlu bir mücadele olacağının ön görüsüydü.  Nitekim de öyle oldu oyun Trabzonspor un baskılı oyunu Konyaspor un taktiksel defansif oyun düzeni ile geçen bir ilk yarı izledik.  Konyaspor her zaman ki gibi oynatmama ve kontraataklarla fırsat yakalama arayışını tercih etti. Trabzonspor defansı aşmak istedi olmayınca defansı açmaya uğraştı o da olmadı Konyaspor defansı çok hareketli ve oyuncular da yer tutmada zamanlamaları iyi yaptılar.  Konyaspor iki kontraatak da fırsat yakaladı değerlendiremedi, Rodellage bu katı defansa rağmen iyi koştu iyi kaçtı ama fırsatları da kaçırdı. Trabzonspor sol tarafı çok kullanamadı sürekli sağ taraftan bindirmeler yaptı.  Ünal hoca bu oyunun sonucu değiştiremeyeceğini farketti Yusuf, Ekuban değişikliğine gitti . Ekuban 'ın oyuna girişiyle ilk atakta Abdülkadir gol pozisyonu yakaladı ayağına aldığı darbeyle penaltı kazanan Trabzonspor Rodellage nın golüyle öne geçti.  Konyaspor nefes dahi alamadan Ekuban ceza sahası içinde golü adeta hissetti gelen pası iyi değerlendirdi takımının ikinci golünü atarak takıma  rahat bir nefes aldırdı.  ikinci gol Konyaspor u moral olarak darmadağın etti savunma tamamen çözüldü Trabzonspor Ekuban ve Onaziyle daha rahat pozisyonlara girdiler, 89 da Onazi üçüncü golü atarak zor maçı rahat bir maça çevirdi.  

Trabzonspor cephesinde karşılaşma hakeminin günler önce ismi açıklandığından bu yana büyük endişe hakimdi, daha önce ki yönettiği Trabzonsporun tüm maçlarında skora etki eden hatalar yapmıştı ve uzun süre hafızalardan silinecek gibi de değildi. Acaba yine mi...  endişeli bekleyiş , saha da gördüğünü çalan görmediğinde VAR dan yardım alan düdüğünü adil çalan emek çalmayan  bir anlayış olunca endişeler yerini huzur ve rahatlığa bıraktı.  

Ünal hoca için şunu da söylemeliyim, hani oyuncular için gittikçe üzerine koyuyor deriz ya Ünal hoca da öyle gittikçe her maç geçtikçe oyunu da okuyor, çözüyor oyuncuyu da değiştiriyor.  Bize biraz da sabır lazım herşey istenince hemen olmuyor, başarı emek ister sevgi ister birlik ister.  Hadi biraz daha sabredin güzel günler gelecek...