Huawei Mate 50 Pro, 26 Eylül'de Avrupa'da piyasaya sürülecek. Peki, bu telefondan beklentiler neler?

Geçen hafta Huawei, Çin'de Huawei Mate 50 serisini piyasaya sürdü. Şirketin en yeni amiral gemileri, Apple iPhone 14 serisinden bir gün önce tanıtıldı. Bir zamanlar dünyanın en büyük akıllı telefon markası olan Huawei, yeni duyurulan premium telefonlarından birini Avrupa'ya getireceğini duyurdu.

Huawei, Almanya'da Huawei Mate 50 Pro ve Huawei Nova 10'un tanıtılması için start düğmesine bastı. Bu iki telefon 26 Eylül'de duyurulacak. EMUI 13'ün de cihazlarla birlikte tanıtılması bekleniyor. Çin dışındaki Huawei akıllı telefonlar ve tabletler, HarmonyOS işletim sistemi yerine EMUI kullanıyor…

Android 11 tabanlı EMUI 12, 2021 yılının Ağustos ayının sonlarında duyuruldu. Bu nedenle şirket, bu ayın sonlarında EMUI 13'ü duyurabilir. Ne yazık ki, temeldeki Android sürümüne bir yükseltme getirip getirmeyeceği bilinmiyor. Ancak kesin olarak bildiğimiz şey, işletim sisteminin GMS'den (Google Mobil Servisler) yoksun olacağıdır.

Huawei, benzer ürünleri aynı anda birden fazla Avrupa ülkesinde de tanıtabilir. Almanya'ya komşu diğer ülkelerde de ve hatta Türkiye’de bile piyasaya sürülme ihtimali var.

Her iki durumda da, EMUI 13 dışında, zaten resmi oldukları için Huawei Mate 50 Pro ve Huawei Nova 10 hakkında her şeyi biliyoruz. Avrupa'daki fiyatları ve bulunabilirliği hakkında bilgi edinmek için 26 Eylül'e kadar beklememiz gerekiyor.

Editör: Didem Bektaş